søndag 6. februar 2011

Ad datalagringsdirektivet

En tysk undersøkelse viser at datalagring ikke fører til økt oppklaring av alvorlige forbrytelser melder Aftenposten.

Sitat fra Aftenposten;
Tyskland innførte i 2008 et påbud om å lagre datatrafikk fra telefoner. Året etter ble påbudet utvidet til også å gjelde trafikkdata fra internett.

Oppklaringsprosenten for alvorlige forbrytelser falt imidlertid fra 77,6 til 76,3 prosent, mens oppklaringsandelen av internettrelaterte forbrytelser falt fra 79,8 prosent i 2008 til 75,7, prosent året etter.

Datalagringen ble avviklet etter at Tysklands forfatningsdomstol i mars 2010 erklært at loven som innførte direktivet i tysk rett, var i strid med grunnloven. Selve direktivet ble imidlertid ikke erklært grunnlovsstridig. Foreløpig er det ikke fremmet noe nytt lovforslag.
Sitat slutt.

Her er jeg forundret over tilhengerne av EUs datalagringsdirektiv ikke har innhentet mer grundig informasjon på et tidligere tidspunkt.

Min oppfatning er at tilhengerne av å innføre EUs datalagringsdirektiv i Norge ikke har økt oppklaring av kriminalitet som mål og motiv – fordi det vil kunne innbefatte inn- og utførsel av økonomi til skatteparadiser og hemmelige kontoer i utlandet, svart økonomi osv som mange av eliten er en del av. Jeg tror at det egentlige motivet for at noen vil innføre EUs tjenestedirektiv ligger i at det skal være mulig for eliten å overvåke arbeidstakere, trygdede og fattige, varslere osv. Og trolig har siste dagers utvikling i Tunisia og Egypt aktualisert problemstillingen ytterligere.

Det som imidlertid er gledelig, er at den tyske undersøkelsen bør være et viktig argument for at Norge må bruke vetoretten mot innføring av EUs datalagringsdirektiv! Argumentet om ”oppklaring av kriminalitet” er etter mitt skjønn betydelig svekket. Norsk Grunnlov mener jeg har klare føringer på hva Norge skal mene i denne saken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar