lørdag 26. februar 2011

Det offentlige må bringe all bruk av vikarbyråer til opphør!

Den eneste måte å begrense den uheldige utviklingen vi ser blir avdekket hver dag vedrørende vikarbyråer – med tilhørende løgner, svindel og lovbrudd i bransjen – er at det offentlige slutter å bruke dem. Det innebefatter også virksomheter som det offentlige er deleiere i.

Staten lager lover fordi de skal følges, og lovene er til for å beskytte den enkelte i samfunnet mot overgrep, utnyttelse, misbruk osv. Lovene er kommet i stand fordi noe har strukket strikken for langt – og at samfunnet har sett nødvendig å lage beskyttelseslover. Da er det viktig at det offentlige holder stien sin ren – og sørger for at lov- og avtaleverket etterleves. Et opphør av alle offentlige kontrakter med vikarbyråer er det eneste som kan stoppe lovbrudd!

Stopper man vikarbyråenes sugerør ned i offentlige pengebinger, stopper det ekspansjonen av antall vikarbyråer også! Uten et marked for sosial dumping/ lovbrudd - begrenses aktiviteten av seg selv.

All kostnader knyttet til drift og innkjøp er i dag så marginalisert, at den eneste måte i å tjene penger på i dag for vikarbyråene, er å utøve sosial dumping ovenfor arbeidstakere! Det at det offentlige kjøper tjenester av vikarbyråer har derfor ingen annen hensikt enn at det offentlige legitimerer politisk initiert sosial dumping, samtidig som at det er legalisering av innholdet i EUs tjeneste- og vikardirektiv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar