onsdag 23. februar 2011

Boikott fotballen!

Dagsrevyen viste et innslag om at Adecco er en stor sponsor for Adeccoligaen/ fotballforbundet. Adecco får gjennom sponsoravtalen muligheter til å reklamere for sine tjenester. En talsperson for fotballforbundet uttalte i tilknytning til avsløringen om ulovligheter at det ikke var aktuelt å bryte kontrakten med Adecco, og regnet med Adecco ryddet opp i de forhold som er avslørt. Vedkommende sa videre at han ”ser frem til å videreutvikle samarbeidet”. Det bør få konsekvenser!

En hver oppegående borger/ arbeidstaker i Norge bør derfor med øyeblikkelig boikotte en hver form for betalings- og inntektsbringende geskjeft som går til elitefotballen i Norge inntil fotballforbundet bryter alle kontrakter med Adecco!

Jf Adeccos hjemmesider står følgende;
”I tillegg utøver Adecco samfunnsansvar gjennom sin støtte til idretten. De mest synlige sponsoratene er av toppidretten gjennom Adeccoligaen, herrelandslaget i lagrenn sprint og Norges idrettsforbund, men vi støtter også rundt 40 lokale klubber og individuelle idrettsutøvere”.

Det betyr at flere andre idrettsorganisasjoner bør ta affære – og det ganske fort!


Adecco avsløres for brudd på brudd på brudd
Det er avslørt at nok et Adecco-sykehjem driver ulovlig ved Greverud sykehjem i Oppgård kommune. Det viser seg at ansatte har jobbet opp til 100 timer i uken, 20 timer om dagen og nærmere tre uker i strekk – uten overtidsgodtgjørelse. I tillegg viste det seg at sykehjemmet opererte med fiktive vaktlister for blant annet å skjule sterk underbemanning.

Denne avsløringen kommer i tillegg til de tilstandene som tidligere er avslørt ved Ammerudlunden sykehjem, og ved Midtåsen sykehjem i Oslo.
På et sykehjem i Klæbu er det avdekket at enkelte har jobbet doble skift ved sykehjemmet, uten å få utbetalt overtid.

Adecco anklages også for utbetalingsrot og mulige brudd på pensjonslovgivningen gjennom mange år, gjennom at ansatte ikke har vært meldt inn i pensjonsordningen i Kommunal Landspensjonskasse (KLP), slik de er pålagt.


Kostbare tjenester
I dag (23.02) kom det en avsløring om at sykehusene har brukt ufattelige 487 millioner på kjøp av vikartjenester, gjennom 15 forskjellige vikarbyråer. I en fremlagt internrevisjon fra sykehusene påpekes det flere tilfeller av brudd på Arbeidsmiljøloven også her.


EUs tjenestedirektiv/ EUs vikardirektiv
Den 06.06.2005 fikk vi er forsmak på den utviklingen vi nå ser har fått utvikle seg i blant annet firmaet Adecco. Bondevik II-regjeringen – med Fremskrittspartiet som støtteparti og garantist – vedtok en ny Arbeidsmiljøloven som åpnet for en slik utvikling. Den Arbeidsmiljøloven ble aldri satt ut i livet – da vi heldigvis fikk et regjeringsskifte som er mer arbeidstakervennlig!
Før Stortingsvalget 2009, signaliserte Fremskrittspartiet og Høyre nok en gang at de ville åpne adgangen for 60 timers arbeidsuke for arbeidstakere – uten overtidsgodtgjørelse – om de kom til makten!

EUs tjenestedirektiv og EUs vikardirektiv er – slik jeg leser det – en åpning for den type arbeidstidsordninger som Adecco har bedrevet. Den trenden så vi først EUs transportforskift som åpner for inntil 16 timers arbeidsdager.

Det Adecco faktisk har gjort i praksis, er å forskuttere mulig regjeringsskifte i 2013, og full uttelling på EUs tjeneste- og vikardirektiv.
Det bør norske arbeidstakere merke seg!
Kampen mot sosial dumping, og EUs aggressive politikk mot arbeidstakeres lønns- og arbeidsvilkår – og fagforeninger, må skjerpes! Spesielt når man har firmaer som Adecco som tydeligvis jf mediene bidrar til å undergrave alt av opparbeidede faglige rettigheter til arbeidstakere!

Arbeidstakere har nå en mulighet til å si sin mening ved å boikotte de idrettsorganisasjonene og enkeltpersoner som mottar sponsormidler fra Adecco, og som synes å støtte Adeccos arbeidsgiverpolitikk. Det er all grunn til å starte med fotballen – siden forballforbundet så tydelig har signalisert at det er et ikke-tema å bryte kontraktene med Adecco – som i mediene fremstår som et eneste stort kjeltringkonsern!


Lovgivning for vikarbyråer
Avsløringene viser at vi virkelig trenger å få på plass en lov for opprettelse og drift av vikarbyråer, og vilkår for å få starte opp slike firmaer! I dag finnes det over 2 000 firmaer som driver med inn- og utleie av arbeidskraft. Hver dag hører man om ulovligheter – noe man har gjort i veldig mange år. Nå blir ”ryktene” endelig avslørt steg for steg gjennom Adecco-avsløringene!

Politikere er valgt av folket for å ivareta innbyggernes interesser. Nå har markedsliberalistene fått herje med norske arbeidstakere lenge nok! Nå må politikerne ta grep og innføre lov og regelverk for opprettelse og drift av vikarbyråer i Norge, og de lovene må innholde strenge sanksjonsmidler. Vi kan ikke leve med et arbeidsliv basert på løgn svindel og lovbrudd.
Det betyr at politikere som føler lojalitet og ansvar for norske arbeidstakere må ta opp kampen mot markedsliberalistene/ EU-tilhengerne i de ulike politiske partiene – for jeg opplever at de største utfordringene ligger der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar