lørdag 12. februar 2011

Fremskrittspartiet vil ha et annerledes samfunn!

Det er åpenbart at Fremskrittspartiet vil ha et annerledes samfunn – men de unnlater/ nekter konsekvent å fortelle hvordan ”Fremskrittspartiet” vil se ut/ hvilket innhold det skal ha skal for befolkningen!

Men det er to ting som avsløres med all tydelighet i det nye forslaget til prinsipprogram for Fremskrittspartiet i Oslo. Det viser også med all tydelighet at Fremskrittspartiet med rette kan kalles ”samfunnssabotørene” – i hvert fall for arbeidstakere og fattige!

Forslag om å privatisere brannvesenet
Fremskrittspartiet i Oslo foreslår at Oslo brannvesen skal privatiseres, og at enkelte kontroll- og godkjenningsoppgaver i brannvesenet kan konkurranseutsettes.
For virkelig å stigmatiseres og tråkke på arbeidstakergrupper, sier Fremskrittspartiet at, sitat; ”Falken kan være like gode til å kjøre bil, holde slange, utføre redningsoppdrag og drive en brannstasjon”.

Saken er at brann- og redningstjeneste har et veldig stort samfunns- og beredskapsansvar, og er en del av sivilberedskapen – eksempelvis i forhold til samfunnsvern (med fagkompetanse på farlige gasser, kjemiske anlegg osv).

Brann- og redningstjenester må ligge under offentlig forvaltning
For å sikre hele befolkningen faglig kompetanse og sikkerhet, er det helt avgjørende at dette ligger under demokratisk styring, kontroll og revisjon.

Fafo-undersøkelser viser i tillegg at når offentlige oppgaver blir privatisert, så opplever ansatte med midlere/ lavere kompetanse og lønnsnivå å gå ytterligere ned lønn – i snitt kr 35 – 40 000 pr år. Og det er det som synes å være Fremskrittspartiets fremste mål ved utøvelsen av sin faktiske politikk – lage nye underklasser i samfunnet!

Fremskrittspartiet vil øke kostnadene!
Fremskrittspartiet vil i tillegg flytte utgiften til brannutrykninger fra skattebetalerne over til forsikringsselskapene. Det vil si at de som ikke har brannforsikring, eller har råd til slik forsikring, må betale for slukkingen selv.
Fremskrittspartiet har også flere ganger på 80- og 90-tallet foreslått lignende tiltak.

Fremskrittspartiet vil med andre ord både synliggjøre, og innføre klassejusen innenfor brann- og redningstjenester. Hvem som skal få hjelp ved brann og redning, skal altså forbeholdes de som kan betale for det. Andre kan bare tape alt de har.

Dersom et slikt forslag får gjennomslag, vil det bety at forsikringsselskapene trolig vil øke forsikringspremiene – for å finansiere økte kostnader. Mens Oslo kommune neppe kommer til å senke skattene tilsvarende den økte kostnadene. Disse pengene vil da torlig gå til noen annet.

Konklusjon;
Ved årets kommunevalg må Fremskrittspartiet få avløsning fra å ha makt i Oslo – og andre steder. Fremskrittspartiets politikk er lik over hele landet – så det viktigste må være å holde de vekk fra maktens korridorer!!!

Kan noen virkelig tørre å slippe et politisk parti til makta når man ikke kjenner verken til innholdet og/ eller konsekvensene av Fremskrittspartiet faktiske politikk!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar