mandag 7. februar 2011

Politisk røre - eller eggerøre?

Avisen Agder beretter at etter en halvtime med informasjon i kommunestyremøte - om befolkningsutviklingen i Flekkefjord - hadde Geir Skailand (45) fått nok: Fremskrittspartipolitikeren reiste seg opp, forlot bystyremøtet og gikk hjem for å lage eggerøre. Noe senere forlot ytterligere to Fremskrittspartipolitikere det samme kommunestyremøtet – disse var Knut Arild Nordli (Fremskrittspartiet) og Per E. Birkeland (Fremskrittspartiet).
V
Begrunnelsen oppgis til å være følgende;
Unnskyld uttrykket, men vi kan ikke sitte å høre på slikt møl. Jeg kan ikke bruke tiden min på det. Jeg har langt viktigere ting å ta meg til, sier lokalpolitikeren Geir Skailand (Fremskrittspartiet) til avisen.

Dette er også en form for selvtekt som er helt uakseptabel! Disse personene (+ en fra Kristelig folkeparti som også forlot møtet) bør utestenges fra kommunestyret for resten av kommunestyreperioden – det disse har gjort er rett og slett utilgivelig i et demokrati!

Opptrinnet viser for det første en total mangel på respekt for de velgerne - som har brukt stemmeseddelen på nevnte personer. For det andre viser dette en total mangel på innholdet og intensjonen i Kommuneloven, samt en fullstendig mangel på respekt for bystyrereglementet!

At dagsorden på kommunestyremøtene kan bli mindre interessante og kjedelig, er først og fremst en naturlig konsekvens av den politikken som Fremskrittspartiets politikk står for – dvs i form av markedsliberalisme (nyliberalismen) og New Public Management! AS-ifisering, anbud, privatisering, offentlig privat samarbeid (OPS) osv, har medført at politikerne har flyttet så godt som all makt ut fra demokratiske folkevalgte organ – over til private styrevervsgrossister, som har tatt plass i de ulike styrene. I tillegg – generelt sett - har mange oppgaver blitt overført fra politiske organer over til byråkratiet (rådmann) å ta hånd om.

Høyrepolitikerne/ nyliberalistene har selv valgt å frasi seg all makt - bevisst og med fullt overlegg. Dvs at alt/ det meste som var spennende i politikken – har politikerne i tråd med EUs/ EØS-direktivene overført fra demokratiske beslutningsorganer over til ikke-demokratiske organer. Fremskrittspartiet er landets verste parti på akkurat dette området med å overføre makt til private. Når Fremskrittspartiet har fått akkurat den politikken de vil ha i Flekkefjord – så er det så kjedelig at de reiser hjem og lager eggerøre i stedet. For deretter å beklage seg!

Moral er;
Litt flåsete sagt, kan man konkludere med at når det gjelder Fremskrittspartiet, så er det liten forskjell mellom politisk røre og eggerøre (om det i det hele tatt er noen forskjell)!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar