fredag 18. februar 2011

Adecco - en kjeltringbedrift?

Adecco er nylig avslørt i å ha benyttet vaktplaner med inntil 84 timer pr uke – uten overtidsbetaling ved Ammerudlunden sykehjem i Oslo.

For ikke lenge siden saksøkte to polske søppelkjørere i Asker bemanningsbyrådet Adecco etter å ha blitt utsatt for grove brudd på arbeidsmiljøloven. De ble lovet fast ansettelse, men møtte i stedet kortidskontrakter og arbeidsuker på 65 timer – uten overtidsgodtgjørelse.

I Dagsrevyen i dag (18.02) er Adecco avslørt i å ha benyttet arbeidstakere inntil 73 timers vakter pr uke på et kyllingslakteri i Trøndelag – uten overtidsgodtgjørelse.

Men husk – det Adecco gjør, er ikke annet enn det Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre vil at skal være normaltilstanden for norske arbeidstakere i yrker som rekrutterer de med midlere/ lavere utdanning – og som bare skal avlønnes på midlere/ lavere lønnsnivå. Et virkemiddel fra markedsliberalister for så skape økte forskjeller og fremvekst av nye underklasser.

Vi husker at Bondevik II-regjeringen (Høyre, Venstre, Kristelig folkeparti) – med Fremskrittspartiet som garantist og støtteparti, den 06.06.2005 la vedtok en ny Arbeidsmiljølov. Den loven ble aldri satt ut i livet, fordi arbeidstakerne heldigvis fikk en rød-grønn regjering som fikk stoppet galskapen!
Det som kjennetegnet Bondevik II-regjeringen/ Fremskrittspartiets Arbeidsmiljølov av 06.06.2005, var å tillate inntil 60 timers arbeidsuke – uten overtidsbetaling. Husk det – ved kommende valg!
Fremskrittspartiet, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre uttalte foran Stortingsvalget i 2009 at de vil gjeninnføre den samme loven – dersom de kommer til makta igjen.

Men saken er at Adecco er pålagt å overholde gjeldende lov- og avtaleverk, noe det viser seg at de gang på gang bryter.
Nå må politikere rundt om i Norge være voksne og fryse ut en slike bedrifter fra å få offentlige oppdrag som bedriver sosial dumping og grov utnyttelse av arbeidstakere! Det samme gjelder innenfor privat sektor.
Den eneste måte å få slutt med slike kjeltringbedrifter på – er å boikotte dem fra å oppdrag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar