søndag 20. februar 2011

Endelig en president som "taler Roma midt imot"!

Det lille landet Island ble vandalisert økonomisk og velferdsmessig av en håndfull ”betrodde” personer, det vil i praksis si noen samfunnssabotører – styrt av personlig grådighet, og som sverger/sverget til den samme nyliberalistiske politikken som Fremskrittspartiet og Høyre står for og vil innføre i Norge. Når finanskrisen ble avslørt på Island, var disse håndfulle i hovedsak selvsagt stukket av.

I dette bildet kommer kravet fra långivere om tilbakebetaling av gjeld til enkelte EU-land gav til disse ”betrodde” personene. Problemet for Island – er at EU styrer betingelsene for tilbakebetaling av gjeld – selvsagt basert på dønn høyrepolitikk (EU-politikk), slik de har gjort det eksempelvis ovenfor befolkningen i Hellas (en form for utarmingspolitikk).

TV 2-nyhetene meddeler i dag at Islands president nekter å signere Icesave-avtalen (nedbetalingsplanene) som Island er blitt bedt om signere. Islands president Olafur Grimsson trosser i tillegg Alltingets ja til den nye Icesave-avtalen, og nekter dermed å godkjenne nedbetalingsplanen. Det står det virkelig respekt av! Dette kan utelukkende tolkes dit hen at Islands president setter folkets interesser og behov foran høyrepolitikken (utarmingspolitikken) fra EU.

Jeg er så definitivt imot en hver form for anarki! Men finanskrisen på Island synes å være planlagt, skapt og håndtert av nettopp en snever krets nyliberalister (eliten) som gjør at jeg støtter Islands president i denne saken. Det er fordi EUs politikk verken har forankring i befolkningen i EU – eller i EØS-landene.

I EU sitter det en krets nyliberalister, som hindrer en hver form for demokrati og reelle demokratiske beslutningsprosesser i EU og det EU bestemmer. En forsamling, hvor bare 43 % av de stemmeberettigede EU-borgerne (totalt) har brukt stemmeretten sin på å få valgt.

Det blir derfor helt feil for meg at befolkningen på Island skal bære all skyld for finanskollapsen og betalingsbetingelsene.

De EU-landene, som gav de omtalte lånene til en håndfull nyliberalister på Island må etter mitt syn ta sin del av ansvaret for at det gikk galt. Långiverne har åpenbart sviktet i sin dømmekraft, og har dermed trolig også gått utover sine fullmakter for utstedelse av lånene. Dermed mener jeg at Island har en innsigelsesrett mot tilbakebetalingsbetingelsene!

Generelt - er det på tide å få satt en stopper for den udemokratiske arbeiderfiendtlige høyrepolitikken som EU fører, og som EU pålegger EØS-landene å føre uavkortet – spesielt den økonomiske politikken. En økonomisk politikk som også rammer trygdede og stønadsberettigede.

Kravet til EU - fra EU-/ EØS-borgerne, må være at EU må få på plass et økonomisk låne- og styringssystem, med forankring i demokratiet og demokratiske beslutningsprosesser, som kan hindre økonomiske kollapser slik vi ser det i mange EU-land for tiden.

Så jeg sier; Endelig en president som ”taler Roma midt imot”, og som følger hjertet og ikke presset fra nyliberalistene! Islands president Olafur Grimsson, er jammen en tøff kar – som det står respekt av!
Jeg har stor medfølelse med det Islandske folket – som ble utsatt for slik (som jeg kaller) ”markedsliberalistisk piratvirksomhet” som beskrevet av en håndfull personer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar