tirsdag 22. februar 2011

Snart valg - også for Høyre og Fremskrittspartiet

Det er snart kommune- og fylkestingsvalg – selv for Høyre og Fremskrittspartiet. Oslo kommune har sagt opp kontraktsforholdet med Adecco hva gjelder driften av Ammerudlunden sykehjem - på grunn av brudd på arbeidsmiljølovens bestemmelser. For ikke å si grove brudd på Arbeidsmiljøloven! Men hvor dypt stikker dette kontraktsbruddet i Høyre og Fremskrittspartiet?

Vi vet hvilken arbeiderfiendtlig politikk Fremskrittsparti, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre har til hensikt å føre. Det fikk vi med all tyngde demonstrert den 06.06.2005 – da nevnte partier trumfet igjennom en ny Arbeidsmiljølov – men som heldigvis aldri ble satt ut i livet på grunn av regjeringsskiftet i 2005.

Vi vet også hvor overivrige Fremskrittspartiet og Høyre er i å ause skattebetalernes penger til konsulenter, private utbytter/ bonusordninger, OPS-kontrakter osv (eksempelvis byggingen av Holmenkollen , utbytter hos private barnehage-, barneverns- og omsorgsbaroner). Det betyr at skattebetalernes penger - av nevnte konsekvens - ikke går til fellesskapet og velferdstjenester, men til utbytte og profitt – hvor arbeidstakere må betale prisen i form av sosial dumping. Dette er en villet politikk av nyliberalistene, i den hensikt å skape økte forskjeller i samfunnet ved hjelp av skattebetalernes penger. En politikk som er godt støttet av EU/ EØS.

Hadde det ikke vært fordi det er valgår i år, er det min påstand at Høyre og Fremskrittspartiet aldri hadde kommet til å si opp kontraktsforholdet, eller reagert ovenfor Adecco. Husk at Adecco (jf pressen) har drevet slik personalpolitikk systemetisk siden 2006 – i år er det 2011. Det betyr at Høyre og Fremskrittspartiet har sovet sin tornerosesøvn i 5 år – uten å være opptatt av hvordan arbeidstakerne har hatt det og har det i denne tiden (dvs ansvarsfraskrivelse). Ikke uventet - tatt i betraktning at arbeidstakere med midlere/ lavere utdanning og inntekt ikke synes å ha samme verdi som andre - jf konkludert atferd/ holdning ovenfor disse arbeidstakere i partiene Fremskrittsparti, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre og en del markedsliberalister. Hvorfor hevder jeg det? Vi husker jo valgkampen 2009, sa nevnte partier (Fremskrittsparti, Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre - med noe varierende styrke), at de ville gjeninnføre den Arbeidsmiljøloven de vedtok den 06.06.2005 (som aldri ble satt ut i livet). I tillegg ville de tillate 60 timers arbeidsuker – uten overtidsbetaling. Dette er bevis som forteller alt!

I tillegg registrerer jeg at Høyre og Fremskrittspartiet i Oslo kun reagerer ovenfor kontrakten med Adecco på Ammerudlunden sykehjem – og det til tross for at vi vet at Adecco har brutt Arbeidsmiljøloven andre steder (og andre firmaer). Hvorfor brytes ikke alle kontraktene med Adecco og andre som ikke følger lov- og avtaleverket. Men det er bare Ammerudlunden sykehjem som har kommet i medienes søkelys! Derfor reagerer Høyre og Fremskrittspartiet ”litt/ en smule” ovenfor nettopp bare Ammerudlunden sykehjem. Andre arbeidstakere på andre steder som opplever det samme – er uten interesse – og ikke uventet fra Fremskrittspartiet og Høyre. Og årsaken synes å være åpenbar - der er kommune- og fylkestingsvalg i år! Da må man forsøke å gjøre seg litt lekker. Men realiteten at de er gjennomsskuet jf ovennevnte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar