fredag 28. august 2009

Fremskrittspartiet - et EU-parti?

En tanke!
Fremskrittspartiet er trolig det partiet i Norge som er aller mest for norsk medlemskap i EU - men tør ikke si det høyt - for da vet de at det vil få en betydelig avskalling av både oppslutning og medlemmer!

Nå søker Frp regjeringsmakt. Har du tenkt følgende tanke:
Tenk om Frp skulle komme i regjering - og få utenriksministerposten. Så skal Norge møte i EU/ ulike EU-land – med en utenriksminister fra Frp - som verken vet hvilken holdning partiet sitt har til EU, eller hva vedkommende selv mener om EU. Nærmere en virkelig molbohistorie er det knapt mulig å komme!

Det er åpenbart og nærliggende å tro at Fremskrittspartiet ikke svikter sitt hovedideal – som er markedsliberalisme (New Public Management). I EU finnes det ikke annet enn ekstrem markedsliberalisme – en reguleringsstat - styrt av de fire kriteriene; fri flyt av kapital, varer, tjenester og arbeidskraft! Et system som for arbeidstakere ikke betyr annet enn sosial dumping og økonomisk ufrihet!

I Tyskland er lønningene når blitt så lave (eks Posten) at lønne strekker ikke til å dekke alminnelige levekårsutgifter – slik at enkelte arbeidstakere må ha sosialbidrag for å klare seg. En arbeids- og lønnspolitikk som er helt i tråd med det som står i Fremskrittspartiets partiprogram.

Om Fremskrittspartiet skulle komme til makta, og fikk utenriksministerposten – da skal jeg slutte å se på komikveld på fjernsyn – for virkeligheten blir mye verre. Tenk deg tanken med en utenriksminister uten standpunkt til EU og EUs politikk!
Selvsagt opptrer Frp som en ulv i fåreklær ! Inntil innrømmelsen kommer om at Frp er for EU og for norsk EU-medlemskap – så er min påstand at det finnes ikke noe parti som er mer for EU enn nettopp – Fremskrittspartiet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar