onsdag 19. august 2009

Fremskrittspartiet vil gi karakterer på folkeskikk

Fremskrittspartiet vil gi karakterer på oppførsel i skolen fra 3. klassetrinn, det mener jeg en feil medisinering i den grad man opplever uro og dårlig oppførsel ovenfor barn i 8-årsalderen.

Folkeskikk, dannelse og oppførsel har ingen vondt av, og generelt er det slik at de fleste klarer seg ganske bra på dette feltet i dagens skole. Men folkeskikk, dannelse og oppførsel handler også om å utvise toleranse, respekt og lojalitet i forhold til de normer og regler som gjelder. Og det siste er vel ikke akkurat Fremskrittspartiet domene – så her mangler det mye på helheten. En slik sak er at Fremskrittspartiet ikke ville legge frem regnskapene til Stortingsgruppen når det ble avkrevd. Det handler om folkeskikk og oppførsel og lojalitet i forhold til normer og regler.

Men nå vil Fremskrittspartiet gi karakterer på skoleelever fra de er 8 år gamle, og begrunner dette med behov for mer arbeidsro og orden i skolen. Hva med kanskje først å øke lærertettheten, slik at elevene får den nødvendige veiledningen de trenger for å mestre den læringen de er satt til å ta inn over seg. Uro kan være elevens måte å reagere på ved ikke å mestre – eller føle seg oversett.

Kanskje bedre læreroppfølging og utvikling av deres ferdigheter til mestring problemer som oppstår i klassene vil eliminere vekk mange problemer. Dette kombinert med det å være tydelig på grensesetting.

Når Fremskrittspartiet er så opptatt av folkeskikk, dannelse og oppførsel, så bør det også gjelde partiets toppledelse, og kan ikke unngå å nevne;
Siv Jensen ser på seg selv en mulig statsministerkandidat. Jeg har ofte tenkt på – hva om hun ble? Og hvor hun da eventuelt skal representere Norge og den Norske regjeringen i møte med andre statsledere mv. Måten Siv Jensen opptrer på i mediene mener jeg har sine svakheter. Det gjelder måten hun gestikulerer, skjærer grimaser, gliser og gjør ting som skal gi henne oppmerksomhet. Det er ikke akkurat god folkeskikk, toleranse og debattopptreden vil jeg si. Kanskje man trenger karakterer på folkeskikk andre steder enn i skolen også?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar