torsdag 6. august 2009

Rike enkeltpersoner kjøper seg makt!

Dagens Næringsliv skriver at skatteflyktningen Stein Erik Hagen, Øystein Stray Spetalen, megler Petter Anker, reder Herbjørg Hansson, reder Leif O. Høegh og Arne Blystad gir penger til Fremskrittspartiets valgkamp. 6,8 millioner er så langt samlet inn. Stein Erik Hagen, som både føler seg forfulgt og synes det er så fælt å leve i dette landet at han ønsker å flytte ut, gir 2 mill kr. alene til Fremskrittspartiet. Det gjør han vel vitende om at dersom Høyre/ Fremskrittspartiet kommer til makten så vil det gi ham ca kr. 120 mill i skattelettelser (jf Dagbladet).

Stein Erik Hagen og andre må se det slik at skattebetalernes og fellesskapets penger er noe man personlig kan berike seg på - og ikke som ei fellesskapskasse og et spleiselag som skal løse store samfunnsmessige utfordringer for alle (herunder oljevernberedskap).Det alvorlige med dette, er at rike enkeltpersoner på denne måten kan kjøpe seg makt, og forbruke personer i sin tjeneste.

Når Stein Erik Hagen lagde medieshowet om utflagging - fordi ham følte seg forfulgt (gjennom å misbruke ordet "forfulgt") - så må det både pinelig og kjedelig at politikere i Fremskrittspartiet ”tvinges” til stå frem i media og forsvare at Stein Erik Hagen blir "forfulgt", bare fordi man får penger av ham. Det kaller jeg å kjøpe seg makt - og å bruke et parti i en ukorrekt fremstilling. Med "forfulgt” menes folk som er i nød, er på flukt og/eller er under tvang, dvs de som ikke har frihet - det er ikke Stein Erik Hagen en gang i nærheten av å være! Men alt kan visst kjøpes for penger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar