søndag 23. august 2009

Konsekvenser av høyrepolitikk i Sverige!

Skal man legge til grunn hva som skjer i Sverige jf medieinnslag, så kom det frem at høyreregjeringen har sørget for ulike konsern som driver med privatskoler går så godt at de nå skal begynne å investere mer i utlandet (vi husker jo Bauer-skole-saken her i Norge). Det innebærer at skattebetalernes penger reinvesteres ikke i Sverige og i utvikling av skolen – men benyttes til å investere og berike eiere av utdanningsinstitusjoner ytterligere. Så sterk er respekten for skattebetalernes penger.
I forrige uke (uke 33) ble 15 000 langtidssykmeldte arbeidstakere stående uforsikrede i og med at de ble utmeldt fra forsikringskassa (fFörsäkringskassan).

Mange arbeidstakere har meldt seg ut av A-kassan (arbeidsledighetstrygden) fordi høyreregjeringen økte avgiften for medlemskapet, og mange så seg derfor ikke i økonomisk i stand til å være medlem lengre. Det har fått den konsekvens at mange arbeidstakere som senere har fått oppsigelse (blant som følge finanskrisen) blitt sosialhjelpsmottakere fordi at de ikke har rettigheter til arbeidsledighetstrygd lengre.

Privatisering av eldreomsorgen fortsetter i rekordtempo i Sverige – i Stockholm finnes det nesten ikke kommunale institusjoner igjen. Apotekene og helsesentraler er altoverveiende havnet på private hender (helse er blitt butikk).

Mange vil ikke jobbe på de elendige vilkårene som private arbeidsgivere innenfor private omsorgstjenester, hvilket innebærer arbeidsløshet og overtallighet.

Antall arbeidsledige øker, og den offisielle statistikken viser nå er arbeidsledighet på 9,1 % - i den statistikken inngår ikke de som går på timekontrakter (løskontrakter) og midlertidige ansatte – slik at det reelle tallet er høyere.

Arbeidsledigheten blant ungdom er på mer enn 30 %.

I tillegg har den svenske høyreregjeringen planer om å gi ytterligere skattelettelser – hvilket åpenbart vil innebære økt arbeidsledighet.

Det er selvsagt mye man kan skrive om – om konsekvensene av å innføre høyrepolitikk – dvs innføring av den samme politikken som Høyre og Fremskrittspartiet har til hensikt å føre om de kommer til makta her i Norge.

Det bør norske arbeidstakere (lønnsmottakere) tenke nøye igjennom - er det et slikt regime vi vil ha? For dem som synes sentrum-høyreregjeringen til Kjell Mange Bondevik var ille nok – så snakker vi nå en mulig konstellasjon av høyre- ytre høyrekonstellasjon (Høyre/ Fremskrittspartiet) Om du ikke vil ha en slik politikk og utvikling som nevnt ovenfor – stemmer du rød-grønt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar