torsdag 20. august 2009

Om Fremskrittspartiets virkelighetbeskrivelse av Norge!

Fremskrittspartiet driver en virkelighetsbeskrivelse av Norge som er langt på sidelinjen av hva som er de faktiske forhold. Riktignok er det noen som faller utenom systemet, og ikke har det så bra. Disse er det viktig å fange opp, og sette inn i målrettede tiltak, slik at de får ta del i samfunnsutviklingen og velferden på lik linje med andre. En velferdsstat er aldri bedre enn det svakeste ledd!

Har det slått noen av de Fremskrittspartisympatisørene at Norge i dag har Europas (kanskje verdens) laveste arbeidsledighet - til tross for at vi er inne i en verdensomspennende finanskrise, og at Norge er kåret til et av verdens beste land å leve i. Det skjer fordi Norge har et sosialdemokrati, og en velferdsstat som er bygd opp av fagbevegelsen, Arbeiderpartiet, og nå de rød-grønne! Likevel sitter Fremskrittspartiet og skyter med kanoner og roper ut om hvor fælt og ille det er i dette landet. Til og med skatteflyktningen Stein Erik Hagen, en av Norges rikeste – og som er blitt det i Norge i et samfunn bygd på sosialdemokratiet – omfavnes av Fremskrittspartiet om hvor ille han har det. Fremskrittspartiet gir ham sympati for at han må flykte fra Norge – for her i Norge er det ille og bo. Ja, tidvis driver Fremskrittspartiet med en beskrivelse av Norge som om vi bor i et diktatorisk u-land – med stor grad av ufrihet. Og hvor folk blir forfulgt av et regime med skatter og avgifter til en stat som ikke gir innbyggerne noe tilbake. Dette er jo selvsagt bare tull. Det er bare det at Fremskrittspartiets velgere ikke evner å sette pris på det velferdssamfunnet vi lever i.

Med Fremskrittspartiets elendighetsbeskrivelse, så har de oppnådd en oppslutning på ca 25 % i befolkningen. Det at Norge har en av verdens laveste arbeidsledighet, og er et av verdens beste land å bo i, skyldes at det føres en politikk som er det stikk motsatte av den politikken som Fremskrittspartiets har til hensikt å føre. Altså skjer vår velstand på tross av Fremskrittspartipolitikk politikk – og ikke på grunn av Fremskrittspartipolitikk! Det er verdt å merke seg!

Fremskrittspartiet har sagt at de vil endre landet i løpet av 100 dager om de får makt. Endre til hva? De er ikke en gang i stand til å forklare/ beskrive til hva og hvordan fremskrittspartisamfunnet vil se ut – bortsett fra at de vil gjøre de rike enda rikere på bekostning av resten av befolkningen?

I mitt hode er det to valg Fremskrittspartiet har å forholde seg til når de sier at de vil forandre Norge. Det ene er å reversere velferdsstaten og utviklingen over på nivå som andre land som har høyere arbeidsledighet, og mindre velferd og trygghet og svekke fagbevegelsen og overføre betydelig makt til arbeidsgiverne. Det andre muligheten er at - siden Fremskrittspartiet ikke har mere penger enn andre politiske partier (faktisk mindre pga skattekutt) - og likevel vil de bruke mer penger , at Fremskrittspartiet må låne/forbruke penger som de ikke har. Det vil kommende generasjoner risikere å måtte betale en meget høy pris for.

Vi trenger en sterk stat, med demokratisk styring, kontroll og revisjon på hvordan vi forbruker penger som er krevd inn i form av skatter og avgifter på demokratisk vis. En stemme på Fremskrittspartiet er et eksperiment til noe som vi ikke aner helt konsekvensen av. Land som New Zealand, USA m fl (og Sverige i disse dager), har fått føle hva markedsliberalisme kan føre til praksis. Det er mulig å lære av historien om feil som er begått tidligere – og vi har kunnskap nok til ikke å gjøre gamle feil om igjen. Derfor - stem rød-grønt!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar