mandag 24. august 2009

Partistøtte og etikk!

I debatter, på stands, og i diverse leserinnlegg, er det mange som kommenterer den økonomiske støtten som LO gir til valgkampene til de partiene som støtter LO-medlemmenes viktigste politiske saker - og LO-medlemmenes interesser. Og noen kaller dette korrupsjonslignende tilstander. Samtidig trekkes det tidvis inn i debatten den partistøtten som noen av landets rikeste personer gir til Fremskrittspartiet og Høyre - det virker til å være helt OK - med den begrunnelsen at LO gir valgkampstøtte til de rød-grønne.

La oss derfor diskutere litt etikk – det kan være nyttig!

Stein Erik Hagen velger å gi 2 mill kr til Fremskrittspartiet, fordi Fremskrittspartiets skattesystem vil gi Stein Erik Hagen ca 120 mill i skattelette (det vil “tjene meg og min familie” er begrunnelsen som Stein Erik Hagen selv bruker som begrunnelse).

LO gir støtte til de rød-grønne/ venstresidens partier, det er riktig. Men hvordan virker LOs målrettede arbeid? Et eksempel:
En av mange politiske saker som den rød-grønne regjeringen og LO har fått til, er å øke skatteletten til alle fagorganiserte i Norge, ved å øke fradraget på fagforeningskontingenten på selvangivelsen fra kr 1 800.- til kr. 3 600.- pr år. Denne skattefordelen er ikke bare kommet LO-medlemmer til gode – men alle fagorganiserte i hele Norge til gode. Dette for at det skal bli enklere for arbeidstakere - gjennom sine fagforeninger - å delta i ulike former for bedriftsdemokrati/ bedriftsforsamlinger - med medbestemmesle og medinflytelse. Hensikten er å skape trygge jobber og bedre arbeidsmiljø for alle!
Dette er bare et av mange eksempler som viser at LO tar samfunnsansvar som kommer det store flertallet av befolkningen til gode, mens Stein Erik Hagen tilsynelatende tenker bare på “meg, meg og meg” slik han fremstiller seg selv!

Hva er etisk mest riktig – på vegne av LO-medlemmer, demokratiet og fellesskapet – det Stein Erik Hagen gjør, eller det LO gjør???

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar