lørdag 29. august 2009

Konsekvenser av privatisert eldreomsorg!

Eldreomsorg i Sverige!
Til lærdom ovenfor de som mener at Høyre og Fremskrittspartiets politikk vil gi en bedre eldreomsorg i Norge. Hørte nylig et foredrag om hvilken utvikling Sverige gjennomgår under en høyredominert regjering. Så oppfordringer er; Lær av Sverige!
Konsekvensene av den økonomiske politikken til den meget høyreorienterte regjeringen til statsminister Fredrik Reinfeldt, er blant annet;
Innføring av skatte- og avgiftslettelser har medført at kommunene har fått dårligere økonomi - og får overført mindre penger fra staten.
Mindre penger til kommunene fra staten, medfører at kommunene - av økonomiske grunner - er blitt tvunget til å kutte i sine velferdsbudsjetter, blant annet eldreomsorgen.
- Kutt i kommuneøkonomien, medfører at terskelen for å få hjelp og omsorg til trengende, har økt dramatisk. Flere eldre får ikke den hjelpen de har krav på.
- Kutt i kommuneøkonomien og gjennom aktiv politikk, har medført at flere av omsorgsinstitusjonene er blitt privatisert - gjennom anbud.
- Kutt i økonomien fra kommunene til omsorgstjenester– som følge av mindre inntekter fra skatter og avgifter/ mindre overføringer fra staten – til private omsorgshjem, medfører at:
- Flere private sykehjem etter noen tid går konkurs – og det offentlige må inn å overta omsorgen for å finansiere dette (meget kostbart for skattebetalerne – og medfører at andre velferdstilbud i kommunene må legges ned – blant annet kutt til sosialhjelpsbidrag).
- Det avdekkes at stadig flere eldre ikke får det de - jf avtalene med det offentlige - har krav på å få av tjenester/ omsorgsytelser, da de private ikke har/ får – økonomi til å til å oppfylle innholdet i inngåtte avtaler? De eldre lider!
- Det avdekkes videre at medisinsk tilsyn (legetjenester mv) ofte svikter ovenfor de eldre (fordi det koster penger og forringer fortjenestemarginene til de private om slike krav imøtekommes)
- Det viser seg også at de mest kreative sykehjem sender regninger til kommunene (det offentlige) i månedsvis etter at de som har vært plassert på eldre-/ sykehjemmene er døde – alt for å få ut mer penger fra det offentlige til egen profitt?
Med Fremskrittspartiet økonomiske politikk - vil det åpenbart gå samme veien i Norge om de kommer til makten! Det fremgår klart av partiets program og 100 dagers erklæring.
Alt dette – bare for å gi skatte- og avgiftslette – fortrinnsvis til de aller rikeste.
Hvor ble det av solidariteten og omsorgen for de eldre?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar