mandag 5. juli 2010

Er lederlønninger knyttet til utdanning oppskrytt?

Å forfalske dokumenter er en meget alvorlig sak, og kan ikke under noen omstendighet forsvares! Så dette er intet forsvar for juks! Men etter avsløringen om forfalsking av CV-en og eksamensdokumenter til Liv Løberg – tidligere leder ved Statens autorisasjonskontor for helsepersonell – er det betimelig å spørre om ikke ”ledelse, lederlønninger og utdanning” er overdrevent oppskrytt!

Etter avsløringene sa Liv Løberg opp sin stilling som administrasjonssjef i Statens Autorisasjonskontor for helsepersonell.

Saken er at Liv Løberg med all sannsynlighet, men sin hjelpepleierutdanning, verken var bedre eller verre en mange av dagens ledere er! I hevert fall ikke tatt i betraktning så mye dårlig ledelse det finnes rundt omkring. Hun har klart seg middels bra (med noen ”skrammer”) – som ledere flest, men Løbergs problem i ettertid vil trolig være at hun har noe nettverk til å beskytte seg innen utdanningseliten/ eliten. Derfor falt hun også for eget grep.

All erfaring viser at utdanningseliten, godt støttet av finanseliten, beskytter seg og sine. Derfor forsøker utdanningseliten å gjøre et poeng av at Løberg har liten formell utdanning. Men saken er at gjør personer innen eliten og styrevervsgrossistene en elendig jobb et sted – så hjelpes de inn i nye tilsvarende jobber – inklusive sluttpakker, fallskjermer, opsjonsavtaler, pensjonsavtaler, bonuser osv osv osv. Men på grunn av manglende elite-nettverk, og avsløringene om CV-juks, vil Liv Løberg med stor sannsynlighet få en langt større personlig straff enn hva udugelige ledere beskyttet av eliten. Løberg har jo dokumentert at innholdet i CV-en/ utdanning ikke nødvendigvis er noe kvalitetsstempel. Slik virker klassejusen og klassesamfunnet!

Det finnes utallige gode ledere, både med og uten utdannelse. Felles for disse er at de har egenskaper om at de virksomhetens beste, de evner å føre en inkluderende, medvirkende god lønns- (fordelings-) og personalpolitikk. Men slike gode ledere blir ofte motarbeidet!

Uten at forsvarer handlingene til Liv Løberg om juks, så synes en konklusjon å være klar – og avslørt; Utdanning og lederlønninger knyttet til ledelse er meget betydelig overdrevet!

Og sannsynligheten taler for at Løberg må finne seg i en straff etter klassejusens prinsipper – også innen eget part (Fremskrittspartiet). (Hun har trukket seg fra sine partipolitiske verv er det opplyst).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar