onsdag 14. juli 2010

Nor Lines flagger ut til Færøyene

Norske sjøfolk skal bli byttet ut med mannskaper fra Filippinene på fraktskipene som trafikkerer norskekysten Har Nor Lines bestemt.

Dette er ikke annet en sosial dumping, rederiet slipper på denne måten unna norske lønns- og arbeidsbetingelser. Det skjer til tross for at Norge allerede har en ordning med nullskatt for redere.

Norsk sjømannsforbund uttaler at det er stigende tendens til at norske redere bytter ut underordnet besetning med billigere utenlandske sjøfolk.

Hvor er Høyrepolitikerne – de som bedyrer at de er imot sosial dumping? Hvor er Fremskrittspartipolitikerne – som på uriktig grunnlag – har uttalt at de er det ”nye arbeiderpartiet”?
Selvsagt er de ikke der – de svikter underordnede arbeidstakere – det Nor Lines gjør er jo høyrepolitikk i praksis! Det er jo dette Høyre og Fremskrittspartiet vil!

Dette er EU sin overordnede politikk. Regjeringen lovte, da EUs tjenestedirektiv ble vedtatt implementert i norsk lovgivning, at det ikke skulle medføre økt sosial dumping. Nå får vi mitt oppe i det i full skala – selv om sjøfart ikke direkte rammes av tjenestedirektivet!

Hva slags kollektivt samfunnsansvar rederne tar? Rederne har oppnådd nullskatt i Norge! Næringsminister Trond Giske tok nylig med ”sjekkheftet - tilhørende hele den norske befolkningen” - og betalte ”piratpenger” i Asia nylig for blant annet å beskytte rederne (nullskatteyterne). Den norske stat brukte store summer (skattebetalernes penger) på deltakelse i piratjakt i Adenbukta for kort tid siden – dvs på å beskytte nullskatteyternes skip. Men Grådigheten kjenner visst ingen grenser for disse høyrefolk – og etisk og moralsk ansvar er totalt fraværende.

Men inntektene ved å operere i norsk farvann – det vil rederne ha. Da er vi visst vi nordmenn bra nok for disse grådige rederne!

Hvor lenge skal ”underordnede” arbeidstakere – de som er i yrker som normalt rekrutteres fra de med midlere/ lavere utdanning og lønn (formue) finne seg i å bli brukt som dørmatter av denne formen for høyrepolitikk – dvs EU sin overordnede politikk. Når vil det gå opp for det norske folk at høyrepartiene/ EU sin overordnede politikk er å fremdrive en ny underklasse/ fattigdomsklasse som de kan utnytte like kynisk som blant annet det nye mannskapet på Nor Lines!

Og hvor er regjeringen? Nå er det på tide å ta til motmæle mot denne grådigheten, samt fri flyt av kapital skatteparadiser i utlandet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar