søndag 25. juli 2010

Høyrevelgere imot EU!

Over halvparten av Høyres velgere er nå imot norsk EU-medlemskap, viser ny måling jf TV 2-nyhetene, sitat:
Ifølge Norstats EU-barometer for NRK i juli er 50 prosent av velgerne i det tradisjonelt sett EU-vennlige partiet nå mot unionen. 42 prosent sier ja.
Når vi nå er Norges største parti, må vi regne med tilhengere med ulike synspunkter. Tradisjonelt har jo ja-andelen gått ned når det har vært krise, eller tilløp til krise, i Europa. Jeg tror det også smitter over på den norske opinionen sier Stortingsrepresentant Ine Eriksen Søreide. Så sier Eriksen Søreide at ”vår jobb er selvfølgelig å holde EU-fanen fortsatt høyt”. Stat slutt.

Med andre ord, Høyre går nå med andre ord mot flertallet av egne velgere! Oppsiktsvekkende vil sikkert noen mene! Men Høyre (og høyrepartiene) har jo i tråd med EU sitt overordnede mål (jf blant annet EUs tjenestedirektiv og EUs vikardirektiv) å utvikle en fattigdomsklasse (underklasse) blant arbeidstakere, og bygge ned velferdssamfunnet. Så det er kanskje ikke så overraskende likevel - at Høyre likevel går mot flertallet av sine velgere. I kampen for å svekke velferdssamfunnet, og knuse fagbevegelsen, er de avhengige av allierte – i dette tilfellet EU. Derfor holder Høyre ”EU-fanen høyt”!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar