fredag 16. juli 2010

Fremskrittspartiet går tilbake!

I følge Norstat siste måling går Fremskrittspartiet tilbake med 4,5 prosentpoeng, til 20,4 prosent.

Det at Fremskrittspartiet i en hver sak har som mål å ha det mest iørefallende og opinionen ”beste” standpunkt til i hver tid – uten ha en ideologisk, økonomisk og politisk dekning (sammenhengende dekning) for det – har sin pris, og det er å føre folk bak lyset!

Å snu kappa etter vinden – det som på godt norsk kalles ”værhanepolitikk” – og alltid forsøke å fremstå som et parti som ”er litt bedre” enn andre, gjennomskues etter hvert. For virkeligheten er ikke slik! Hadde virkeligheten vært slik, hadde alle andre partier for lengst adoptert de samme standpunktene som Fremskrittspartiet. Alle de andre partiene viser en økonomisk ansvarlighet i forhold til hva det er mulig å få til innenfor vedtatte rammer – selv om profilen og innretningen er forskjellig.

Den terrorpopulismen som Fremskrittspartiet nylig forsøkte seg på – eller rettere sagt måten de gjorde det på – synes jeg var reglerett usmakelig!

Hadde Fremskrittspartiet hatt makt alene en periode, ser jeg for meg at oljefondet for lengst hadde vært tømt. De lover jo mer av alt til alt og alle. Offentlig sektor hadde vært så sterkt nedbygd med tilsyn og kontroll – slik at demokratisk styring, kontroll og revisjon over offentlige ressurser hadde vært på nivået med det Island hadde før islendingenes økonomi kollapset. Og arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår (streikerett) hadde vært rasert – spesielt ovenfor yrkesgrupper som normalt rekrutterer de med midlere/ lavere inntekt og utdanning. Et slikt samfunn vil vi rett og slett ikke ha!

Det er ikke uten grunn at stadig flere kaller Fremskrittspartiet for ”samfunnssabotørene”! Et uttrykk jeg første gang hørte om Fremskrittspartiet i forbindelse med Tyssedals-saken på 80-tallet. Da uttalte tidligere leder av Fremskrittspartiet følgende - om arbeidstakere som lovlig kjempet for sine arbeidsplasser; ”Pøbler”. Da var det en av Tyssedalsarbeiderne som svarte resolutt; ”Samfunnssabotør”. Underforstått - jf Carl I. Hagen/ Fremskrittspartiet definisjon – arbeidstakere som kjemper for retten til å ha et arbeid er pr definisjon ”pøbler”.

Er det nå kommet til et punkt hvor det går opp for stadig flere at Fremskrittspartiets politikk er et sammenhengende angrep på velferdssamfunnet – og at begrepet ”samfunnssabotører” er et berettiget begrep?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar