søndag 4. juli 2010

Høyrepolitikken virker - svart økonomi eskalerer ekstremt i Norge!

Høyrepolitikken virker! Victor Norman og Høyre har vunnet! De har nådd målene sine – når de under Bondevik II-regjeringen flyttet Konkurransetilsynet (og andre tilsynsmyndigheter) i perioden 2001 til 2005. Ved slike flyttinger, viser all forskning både nasjonal og internasjonalt at bare ca 10 % av arbeidstyrken velger å flytte med arbeidsplassen når de flytter geografisk. Det betyr at mange års kompetanse forsvinner når tilsyn flytter på seg – kompetanse som det tar flere 10-år å bygge opp igjen. I mellomtiden har den svarte økonomien eskalert – fra den man tidligere anslo på ca 5 % til mer enn 15 % slik nye anslag viser.

Politikerne i alle politiske partier turde ikke gå imot høyres forslaget om ”å flytte arbeidsplasser (statlige tilsyn) til hjembygda” – av frykt for ikke å bli gjenvalgt. Posisjoner viser seg å være viktigere en å forbygge økonomisk kriminalitet er konklusjonen på det. Høyre klarte med forslaget å flytte statlige tilsyn å svinebinde alle politiske partier til å føre høyrepolitikk!!! Og dersom de andre partiene hadde gått imot flytting av tilsyn – ville høyre hatt et stort flertall – og ytterligere svekket alt av offentlige demokratisk kontroll og tilsyn. Dvs Norge vill trolig vært verdensledende på svart økonomi (noe vi nesten er blitt)!

Økt svart økonomi helliger målet til høyrepartiene å fremskaffe økte klasseforskjeller og fremvekst av nye fattigdomsklasser – idet risikoen for å bli straffet – eller tatt for dem som har mer penger/ formue enn arbeidstakere/ trygdede , er meget beskjedne i vårt klassejussystem!!!

Jeg registrer at høyrepartiene foreslår hvert år dramatisk kutt i budsjettene til offentlige tilsynsmyndigheter – og Fremskrittspartiet er desidert de verste i den retning!

Tidligere anslo man at den svarte økonomien Norge lå på ca fem prosent av brutto nasjonalprodukt (BNP), noe som tilsvarer ca 115 milliarder kroner. En undersøkelse utført av professor Friedrich Schneider ved Johannes Kepler-universitetet i Linz i Østerrike utført for OECD, viser en beregning på at den svarte økonomien i Norge tilsvarer ca 15,4 prosent av BNP. Det betyr at med et brutto nasjonalprodukt på ca 2 401 milliarder kroner, så utgjør den svarte økonomien ca 360 milliarder kroner (ikke rart at skatter og avgifter må bli høye i Norge med så mye svindeløkonomi). Dette gjør at Norge kommer på 7. plass blant de 21 OECD-landene som har mest svart økonomi. Mens den svarte økonomien i USA anslås til å være på ca 7,8 prosent – er den i Norge på 15,4 prosent. Mens den gjennomsnittelige svarte økonomien i verden anslås til å ligge på 15 – 20 %. Norge er altså blitt blant verstingene!!! Men er det egentlig overraskende?

Hva kan virkningene være av høy grad av svart økonomi?
De norske lovene, og lovenes tekster, virker veldig tillitsvekkende! Og dersom politiet, påtalemyndigheter og domstoler – og jurister – hadde fulgt lovenes tekster slik de fremstår, hadde Norge vært et meget godt land å bo i for alle. Nå ser vi at politiet, påtalemyndigheter og domstoler – og jurister systematisk bruker stor grad av skjønn i sine domsavsigelser fremfor lovenes tekster og innhold. Hvorfor? Det er nærliggende å anta at ”money talks” i stort mon virker i det norske rettssystemet – spesielt fordi klassejusen er blitt så ekstremt synlig de seneste årene! Jeg velger å tro at ingen innen politikken, politiet, påtalemyndigheter og domstoler – samt jurister omgår norsk lov og rett, uten at det ligger en gjenytelse i andre enden! I hvert fall er det helt ulogisk!

Det er nå på tide at den rød-grønne regjeringen tar tak i dette problemet med svart økonomi på alvor – og ikke fremstår som et rent høyreparti – eller ”sosialdemokratiske høyre” som mange etter hvert kaller Arbeiderpartiet. Det er bare 2 ½ igjen til neste valg! Tiden er derfor meget knapp for å få reversert vikningen av høyrepartiene - hvis mål synes å være stimulere alle som har til hensikt å drive med svart økonomi. Jens Stoltenberg er i sterkt uttakt med mange av Arbeiderpartiets kjernevelger(stolte trofaste stabile velgere) i synet på behovet for å styrke kontroll- og tilsynsmyndighetene i den hensikt å få ned den dramatiske økningen av svart økonomi Norge!
Høyre og Fremskrittspartiet har så langt nådd alle sine mål om den enkeltes ”frihet” til å bestemme – også den svarte økonomien!
Kilde; Dagbladet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar