søndag 26. juni 2011

Det utrollige har skjedd!

Omsider, 6 år etter at Christoffer Gjerstad Kihle på 8 år ble mishandlet til døde, har Riksadvokaten tatt ut tiltale mot moren.

Som tidligere initiativtaker til å starte Foreningen 2 Foreldre (F2F), og flere verv i foreningen – blant annet som leder, er jeg meget overrasket over at det er tatt ut tiltale mot barnemoren! Min opplevelse av lov- og rett i barne- og barnefordelingssaker, er at mødre/ vinner har fått full immunitet fra å bli stilt til ansvar for mishandling, kriminalitet og lovbrudd mot barn og barnets fedre!

To ganger henla politiet i Vestfold etterforskningen av dødsfallet mot Christoffer Gjerstad Kihle. De to politihenleggelsene er helt i tråd med min oppfattelse og lov- og rettsamfunnet i barne- og barnefordelingssaker.

Man skal være ytterst forsiktig med å være optimistisk i forhold at det foreløpig kun er tatt ut tiltale mot Christoffer Gjerstad Kihles mor – hun er ennå ikke dømt. Men det utrolige har skjedd – det er tatt ut tiltale. Og vi må også ta til etterretning at rettssaken trolig vil foregå i Vestfold fylke – antakelig det fylket i Norge hvor barns rettssikkerhet står svakest i Norge.

Dog - det kan være begynnelsen på en smule grad av likestilling i lov- og rettssystemet i Norge – i og med at det er blitt tatt ut tiltale! Det skal bli interessant å se hvorvidt moren får en symbolsk straff – eller en straff det står respekt av. Det vil være målstokken på hvorvidt vi er i begynnelsen på likestilling i lov- og rettssystemet i Norge – og spesielt i Vestfold.

Sviktet av alle!
Christoffer Gjerstad Kihle ble sviktet av alle! Skole, helseinstitusjoner, naboer og foreldre – absolutt alle sviktet ham. (Christoffers biologisk far – ble boikottet samvær av barnemoren jf medieoppslag – han kan dermed ikke lastes).
Over lengre tid var Christoffer observert med uforklarlige blåmerker, og en atferd som burde utløst alarm langt tidligere. Han døde 2. februar 2005. Christoffers stefar ble i 2009 dømt til 8 års fengsel for ugjerningen.

Christoffer Gjerstad Kihle ble funnet død 2. februar 2005, med brudd i hodeskallen.

Moren hadde foreldreansvaret
Gjennom selvtekt, og utestengelse av Christoffers biologiske far fra å ha foreldreansvar og medomsorg, må det være særlig skjerpende at barnemoren ikke tok ansvar – og forhindret at Christoffer ble seigpinet til døde. Moren hadde – gjennom sin selvtekt - foreldreansvaret for Christoffer alene!

Det er åpenbart at Christoffers mor må ha vist noe – og dermed vært med på det som har skjedd i en eller annen grad, og på denne måten utvist grov omsorgssvikt som ikke har grepet inn.
Om det så skulle være slik – slik barnemoren hevder - at en tredje person er ansvarlig for langvarig mishandling av Christoffer, som til slutt endte med døden, så kan man ikke frita barnemoren fra sitt foreldreansvar. Hun både kunne, og burde, ha brakt Christoffer til en trygghet – fri fra mishandling på et langt tidligere tidspunkt!

Klar mistillit til lov- og rettssystemet i Vestfold?
Som nevnt, politiet henla å etterforske saken til Christoffer Gjerstad Kihle to ganger. Det var til slutt Riksadvokaten som grep inne mot Christoffers stefar. Det er også Riksadvokaten som grep inn og satte barnemoren under tiltale. Og det etter at Christoffers far påklaget avgjørelsen om å henlegge saken mot Christoffers mor!

Riksadvokatens inngripen – kan ikke oppfattes annerledes enn at det er ”meget alvorlige riper i lakken” til lov- og rettssystemet i Vestfold. Er det en form for mistillit?

Kan man lengre ha tillit til lov- og rettssystemet i Vestfold i forhold barne- og bearnefordelingssaker? Det er et spørsmål mange bør stille seg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar