torsdag 30. juni 2011

Høyrepolitikk i praksis - se til Storbritannia!

Det er snart kommune- og fylkestingsvalg. Det er greit at høyrepartiene ute i Europa er så synlige på hva slags politikk de vil – og hva de mener om arbeidstakere og de som er avhengig av samfunnets pensjoner og støtteordninger! Velgere bør derfor generelt tenke seg godt om hvilken stemmeseddel de ønsker å anvende ved høsten valg!

Nå er det storstreik i gang i Storbritannia! Den borgerlige regjeringen i Storbritannia vil kutte de offentlige utgiftene med 80 milliarder pund – kutt som den samme regjeringen betrakter som ”rettferdige”. Hver gang det settes i gang tiltak som rammer arbeidstakere, pensjonister og trygdede – så er det alltid ”rettferdig” i følge markedsliberalistene/ høyrepartiene. En merkelig logikk – spør du meg!

For paradoksalt - på den andre siden; Mens arbeidsledigheten og fattigdommen øker i flere av de vestlige landene, så rammes ikke finanseliten av denne utviklingen. World Wealth report (“WWR”) dokumenterte sommeren 2010 at "de rike blir rikere igjen!”. Jf WWR, har antall dollarmillionærer vokst med 17,1 % i 2009, og dollarmillionærenes formuer økte med ca 18,9 % i samme periode. Dollarmillionærene i Asia økte sine formuer med hele 30,9 % osv osv – fremgår det i den samme rapporten. Det betyr at finanseliten/markedsliberalistene har så stor makt over politikere og politikken (og dermed demokratiet) at de unngår de utfordringene som de enkelte land står ovenfor.

Hva er høyrepolitikk/ markedsliberalistisk politikk? Etter mitt syn er det ensbetydende med fordelingskrise – enten man befinner seg i USA, Island England ….., eller Norge!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar