torsdag 2. juni 2011

Europabevegelsen i vansker

Det meddeles at Trygve G. Nordby, generalsekretær i Europabevegelsen har sagt opp sin stilling. Nordby innrømmer at det er tungt å jobbe med «en sak som ingen ønsker på dagsorden». Siste meningsmålingen viser at nei-siden er oppe på 65,9 prosents oppslutning, mens ja-siden har en oppslutning på 22,5 prosent.

Det som forundrer meg med disse tallene, er at 22,5 prosent av Norges befolkning vil ha EUs politikk innført i Norge - dvs "Høyre/ Fremskrittspartipolitikk”, mens meningsmålingene forl Høyre og Fremskrittspartiet i Norge – viser at omtrent dobbelt så mange vil ha den samme ”EUs Høyre/ Fremskrittspartipolitikken” ført i Norge av nevnte partier. Her er det noe som harmonerer dårlig etter mitt syn. Logisk sett burde situasjonen vært den at Høyres/ Fremskrittspartiets oppslutning hadde ligget på ca 22,5 % til sammen (jf ja-sidens oppslutning) - siden EUs politikk på den ene siden, og Høyre og Fremskrittspartiets politikk på den andre siden, er så godt som identiske!

Det viktigste er at det har gått opp for hele 65,9 % av Norges befolkningen at det å støtte “milliardærklubben EU” verken tjener arbeidstakere (pga fri flyt av sosial dumping), lov og rett (pga fri flyt av kriminalitet), arbeidsmarkedet (midlertidige ansettelser/ mangel på stillingsvern), økonomisk (Hellas/ Island-økonomien tjener ikke velferdssamfunnet) samfunnets trygde- og stønadssystemer (pga EUs kutt i arbeidstakernes velferds- og sikkerhetssystem), eller demokratiet og demokratiske beslutningsprosesser (i EU råder kapitalen ensidig hvor milliardærene råder grunnen/ kjøper seg rettigheter ikke andre får).

Ovennevnte forhold – som er EUs politikk - strider med folks rettferdighetssans og rettsfølelse, og jeg velger å tro at det er derfor skepsisen til EU blitt stor.
Det tragiske er at de markedsliberalistiske politikerne i Norge ikke tar større hensyn til hvor Norges befolkning står i forhold til EUs politiske standpunkter, men fortsetter norsk politikk som om vi er et fullverdig medlemsland i EU – dvs underlagt milliardærklubben.

Det at Europabevegelsen opplever problemer i disse dager – skyldes nok mest det forhold at Europabevegelsen selv er mer opptatt av å løpe “milliardærenes” ærend - og forsvarer EUs udemokratiske politikk - mer enn av å være opptatt av majoriteten av Norge befolkning sine ønsker og behov!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar