søndag 19. juni 2011

Fremskrittspartiet og forsikringsordninger

Fremskrittspartiet og forsikringer

Fremskrittspartiet har skrevet et brev til finansminister Sigbjørn Johnsen og hvor de ber statsråden vurdere en lovendring slik at risiko i større grad gjenspeiler seg i forsikringspremien.
Fremskrittspartiets Gjermund Hagesæter, nestleder i kommunal- og forvaltningskomiteen, mener at det er urimelig at folk som bor i naturtrygge områder skal subsidiere forsikringspremien til beboere i utsatte strøk av landet.
(Kan man forutsi at et naturområde er ”naturtrygt” – og eventuelt hvordan? Vi har generelt fenomener som lyn/tordenvær, storm, tornadoer, sunami, vulkaner, tørke også)

I dag er det slik at naturskadepremien er lovpålagt, og er lik over hele landet.

Fremskrittspartiet skal mene noe om alt – også offentlig – denne gangen handler det om å surfe på en flomkatastrofe. Men dette utspillet fra Fremskrittspartiet har tre sider.
Det ene er; Hva er Fremskrittspartiet med på å vedta rundt om i kommunene mht til utbyggingsarealer – dvs vedtak som innebærer å gi tillatelse til utbygging i flomutsatte områder?
Det andre er at dette er alvorlig angrep på forsikringsordningene og hvordan de er ment å virke.
Det tredje er at dett kan handle om klimautfordringer


Hva er en ”forsikring”
En forsikringsordning innebærer at en gruppe mennesker går sammen om å dele risikoen på flere forsikringstakere. Grunnprinsippet er at den enkelte forsikringstaker betaler en mindre premie, som sammen med alle de andre forsikringstakerne som betaler tilsvarende premier, etablerer et fond – som deretter benyttes til å utbetale erstatninger til de forsikrede ved behov. Slike fond forvaltes normalt av et forsikringsselskap.

Fremskrittspartiet lite gjennomtenkte utspill kan ikke tolkes annerledes enn at dette er et gedigent angrep på solidaritetstanken – som er selve grunnpilaren i de forsikringsordningene vi har i dag både nasjonalt og internasjonalt.


Hva har Fremskrittspartiet vært med på å vedta?
I den enkelte kommune, fylke og statsforvaltningen vedtas det utbyggingsplaner til nærings, hytte og boligformål. Også Fremskrittspartiet er med på å fatte disse vedtakene! Hvordan stemmer Fremskrittspartiet i disse sakene?

Jeg har vært i kommunestyrer hvor Fremskrittspartiet har stemt for utbygging i flomutsatte områder. Begrunnelsen har da vært ”at offentlige byråkrater ikke skal bry seg med hvor den enkelte skal bygge. Folk må selv få lov til å bestemme. Fremskrittspartiet vil endre lovene som forbyr folk å bygge hvor de vil osv”. Vi hørte ikke noe om at de som vil bygge ut i flomutsatte områder skulle ha en annen type forsikringsordning enn andre forsikringstakere den gangen fra Fremskrittspartiet!

Saken viser at Fremskrittspartiet hopper i alle retninger, og at i Fremskrittspartiet finnes verken logikk eller sammenheng i politikken!


Saken handler også om klimapolitikk
Forskere mener at det er en sammenheng mellom verdens miljø- og klimaproblemer (blant annet nedsmelting av polområdene/ og at havvannet i nord dermed blir kaldere) på den ene siden – og det at vi opplever mer ekstremvær på den andre siden.

Fremskrittspartiet fornekter disse klimautfordringene – og vil fortsatt ha en ”tut-og-kjør-politikk” på miljøspørsmål som alltid – og hvor Fremskrittspartiet heller vil øke miljøutslipp fremfor å redusere dem.

Kanskje på tide å revurdere det miljøstandpunktet for Fremskrittspartiet – og heller arbeider for å minske risikoen mer ekstremvær? Det vil være å bli med på laget å jobbe ”for” de som bor i flomutsatte områder – og ikke ”mot” dem!


Fremskrittspartiet sparker folk som ligger nede
Igjen har Fremskrittspartiet vist at de er et parti som arbeider mot majoriteten av det norske folk!
Hadde denne flommen skjedd i områder hvor den rike eliten bor – hadde dette vært en ikke-sak for Fremskrittspartiet. Men mediebildene har fortalt oss at majoriteten av flomskadeofrene i all hovedsak er helt alminnelig gjennomsnittsfamilier. Fremskrittspartiet har aldri vært noe parti verken for arbeidstakere og personer som er avhengig av samfunnets trygde- og støtteordninger! Fremskrittspartiet er partiet fremfor noen – som fremmer en politikk med økte forskjeller i befolkningen og utvikling av nye underklasser i befolkningen.

Slik sparker Fremskrittspartiet folk som ligger nede i den aktuelle flomkatastrofen;
- Fremskrittspartiet mener at folk i flomutsatt områder skal betale mer forsikringspremie
- Mitt under de store lidelsene som flomofrene opplever, fremmer Fremskrittspartiet et forslag hvor de mener at flomofrene skal påføres ekstra kostnader og arbeidsinnsats langt utover hva forsikringsselskapene dekker ved at de har bosatt seg på områder som det offentlige har godkjent som utbyggingsområder.
- Fremskrittspartiets utspill viser at de omsetter flomutsattes lidelser over til et spørsmål om økonomi, eller nærmere bestemt ”subsidiering”.

Fremskrittspartiet fremstår med dette som et hjerterått parti – verken mer eller mindre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar