torsdag 2. juni 2011

Fremskrittspartiet/ Høyre - og utviklingen av velferdssamfunnet

Valget i 2001 handlet om skattelette. Mange ble narret til å tro at alle fikk skattelette. Realiteten ble at skatteletten i all hovedsak ble gitt til den rike eliten, mens egenandeler, avgifter mv økte slik at aller fleste arbeidstakere - og de som er avhengig av samfunnets støtte - ble taperne! Man skattevalget i 2001 holdes fremdeles i hevd! Fremskrittspartiet og Høyre evnet å kneble høyrepolitikken slik at ingen andre partier lengre tør å si at for å få fornøyde borgere må den offentlige veksten øke i takt med den private veksten. Ellers blir det en ubalanse – hvor grupper settes opp mot hverandre.

Det er Fremskrittspartiet/ høyrepartiene som tvinger hele det politiske systemet i Norge til skattefrys/ skattelettepolitikk – og som er årsaken til dagens offentlig fattigdom!!! Ingen partier tør lengre å hevde at den offentlige veksten må øke tilsvarende den private veksten – av frykt for å tape velgere til Fremskrittspartiet/ Høyre. På toppen av at Fremskrittspartiet/ høyrepartiene har fremtvunget skattelette-/ skattefryssystemet – og dermed mindre økonomisk handlingsrom for det offentlige – så er Fremskrittspartiet/ Høyre frekke nok til å legge skylden over på den sittende regjering for manglende oppfølging/ bevilgninger til ulike samfunnsformål!

Offentlig fattigdom
De faktiske forhold til at den offentlige fattigdommen har oppstått i vårt samfunn vil alltid være der – det vil si inntil vi får en annen fordelingspolitikk! Det er slik at Fremskrittspartiet/ Høyre verken har mer, eller andre penger enn det den sittende regjering å forvalte enn den dagens skatte- og avgiftspolitikk gir rom for!!!! Det er et faktum som kan ikke tapes av syne!

Hadde Fremskrittspartiet/ Høyre vært redelige, så hadde de åpent fortalt hva skattenivået faktisk måtte være i Norge for å kunne innfri de valgløftene som Fremskrittspartiets (i særdeleshet)/ Høyre hele tiden lover befolkningen!!!

Fremskrittspartiet vil understimulere offentlig økonomi mest
Under valgkampen i 2009, sa TV 2 (Fremskrittspartiets egen fjernsynskanal) - ved Pål T. Jørgensen - at for å innfri alle Fremskrittspartiets løfter - måtte skattenivået økes med 40 - 50 mrd kroner årlig for å innfri løftene. Fremskrittspartiet driver med andre ord et uredelig politisk spill i den hensikt å skaffe seg stemmer/ oppslutning og makt! Hadde de faktiske kostnadene med Fremskrittspartiløftene vært med i debatten, ville det ikke vært rom for en debatt om skattelettelser i Fremskrittspartiets politikk heller! Skulle Fremskrittspartiets lovnader innfris - ville det vært behov for kraftige skatteskjerpelser – og dermed hadde man unngått en skattelettedebatt.

Høyre er blitt de tause om konsekvensene av egen politikk
Høyre fremstår med en ny debatteknikk i år. Høyre lover nå – i likhet med hva Fremskrittspartiet gjør – alt til alle, og hvor det offentlige skal finansiere alt! Men de snakker ikke om hvordan løftene skal finansieres/ innfris!!!! Og de snakker heller ikke om skattelettelser høyt! Fremskrittspartiet/ Høyre lykkes jo i 1994 – med skattefrysforslaget – å kneble alle partier til å drive permanent høyrepolitikk på skattespørsmålet!

Det er enkelt å kritisere andre partier - og samtidig unnlate å beskrive hvordan Fremskrittspartiet/ Høyre vil løse utfordringene med å finansiere alle sine lovnader!

Manglende skattedebatt er å skyve problemene foran seg
Problemet er at de øvrige partiene (uten om Fremskrittsparti/ Høyre) skyver en del problemene foran seg, ved ikke å ta opp skattedebatten igjen. Underbalansen gjennom at den private reallønnsveksten øker, mens den offentlige går ned (dårligere velferdstilbud) – skaper misnøye over tid, og velgere blir enten passive (blir sofavelgere) eller stemmer alternativ (i håp om bedring). Problemet er at dersom Fremskrittspartiet/ Høyre får makt – gjør de som i Oslo – selger unna alt av verdier til latterlige underpriser til spekulanter. For så å leie tilbake svindyrt – hvor skattebetalerne må betale – og får enda dårligere tjenester. Dvs et system hvor skattepengene flyttes over til å bli brukt på privat lønnsvekst fremfor på velferdstjenester (fellesskapet).

Fremskrittspartiet/ Høyre (markedsliberalistene) ønsker en sterk fremvekst av nye underklasser – uten særlig rettigheter! Mens Høyre skjuler denne agendaen (ved ikke å tydeliggjøre fattigdomsfremveksten), benytter Fremskrittspartiet seg av en annen taktikk. Den går ut på å skjule Fremskrittspartiets resept for fremvekst av underklasser generelt, ved å flytte debatten over på å stigmatisere mennesker som er aller mest avhengige av samfunnets støtte.

Fremskrittspartiet stigmatiserer utsatte grupper
Et eksempel på det, er hva Per Kristian Solbak (Fremskrittspartiet) gjør. Per Kristian Solbak (Fremskrittspartiet) har trukket frem et sitat som går ut på at, sitat; ”Med dagens system kan et ektepar med fem barn få 270 000 kroner i året i skattefri sosialhjelp. I tillegg kommer bostøtte og kontantstøtte som kan beløpe seg til mange tusen i måneden. For å sitte igjen med tilsvarende nettoinntekt som yrkesaktiv, må man opp i en inntekt på 5- 600 000 kroner”.

I stedet for å drive med slik stigmatisering synes jeg at Fremskrittspartiet burde arbeide for å sørge for en mer rettferdig og solidarisk fordelingspolitikk i Norge som i snitt gav arbeidstakere (sitat fra Per Kristian) "en inntekt på 5 - 600 000 kroner pr år". Dette fremfor å skape systemer med lønns- og arbeidsbetingelser tilsvarende hva "Adecco-ansatte" og tilsvarende fikk/ får oppleve i Fremskrittspartistyrte Oslo!

Det vil være en langt mer fornuftig politikk å kjempe for en langt mer rettferdig fordelingspolitikk i favør av arbeidstakere fremfor å kutte i stønader til de som er avhengige av samfunnets støtteordninger.

Fremskrittspartiet/ Høyre vil styre/ kontrollere arbeidstakerens fritid!!!!!
Vi har jo registrert hvordan Fremskrittspartiet/ Høyre vil endre Arbeidsmiljøloven slik at arbeidsgiver også skal kunne styre arbeidstakerens fritid – og slippe å betale for det!!!!!
Det arbeidslivet Fremskrittspartiets/ Høyre politikk fremmer - dvs "Adecco-tilstandene" - er misbruk av, og lovstridig arbeidsmiljøkriminalitet mot arbeidstakere. En arbeidslivspolitikk som strider mot all forskning på hva som fremmer helsefremmende arbeidsplasser.
"Adecco-tilstandene" er en av konsekvensene med den politikken som Fremskrittspartiet/ Høyre driver med i Oslo i form av privatiserings- anbuds- og AS-ifiseringspolitikk!

Sosial dumping
Privatiseringes- anbuds- og AS-ifiseringspolitikk har generelt som formål er å drive sosial dumping mot arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår – samt å fremme en grådighetskultur hos virksomhetseierne – som tillegg skal ha skattelettelser! Det vi si en politikk som i neste omgang genererer en kjedereaksjon slik; Med mindre lønn blir det mindre skatteinngang til det offentlige, med mindre skatteinngang fremtvinges det kutt i velferdsordninger, sykelønn, trygder og stønader osv osv. Dvs en politikk som er identisk med den som EU fører - som en konsekvens av den markedsliberalistiske "Fremskrittspartipolitikken" de står for.

Samfunnssabotasje?
Fremskrittspartiet/ Høyre politikk er derfor ikke annet en ren samfunnssabotasje! De vil demontere og ødelegge hele den bestående velferdsstaten – samtidig som at Fremskrittspartiet/ Høyre unnlater konsekvent å beskrive hva slags innhold "Fremskrittspartisamfunnet" skal ha!

Om Fremskrittspartiet hadde vært like opptatt av å bekjempe elitens system med nullskatt, kapitalflukt til skatteparadiser, svart økonomi, fri flyt av kapital til hemmelige kontoer i utlandet mv, som de er av å rakke ned på arbeidstakere og de som er avhengig av samfunnet støtte, så kanskje det ikke er noe urimelig at de som er avhengig av samfunnets støtte vill fått ca kr 270 000 pr år jf dagens nivå?

Høyre burde også være opptatt av å bekjempe elitens system med nullskatt, kapitalflukt til skatteparadiser, svart økonomi, fri flyt av kapital til hemmelige kontoer i utlandet mv. Men den debatten er Fremskrittspartiet antakelige for feige til å ta, og den debatten forsøker Høyre å skyve under teppet! Det er lettere å la det gå utover ”de som sitter nederst ved bordet” virker det som!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar