torsdag 2. juni 2011

Spådommene om EU som slo til

Foran folkeavstemningen om EU i 1994, var en spådommene at eventuelle valgte personer til EUs organer etter hvert vil leve fjernt nokså fra hverdagen til folket de er satt til å lede. Man kan trygt fastslå at de spådommene er kommet til syne! Mens land som Hellas, Portugal, Irland, Spania, Italia og Storbritannia sliter enormt med sin økonomi, kan man lese følgende på VG-nettet i dag (03.06.2011), sitat;


Skandaleavsløring: EU-toppene veltet seg i luksus
LUKSUS: Europakommisjonens president José Manuel Barroso har hatt
et høyt forbruk på sine reiser.

Av Geir Arne Kippernes
(VG Nett)
José Manuel Barroso og EU-toppene har svidd av millioner på privatfly, cocktailfester, luksushoteller og rådyre gaver.

Pengene sitter løst i EU.
I samme periode som president José Manuel Barroso i Europakommisjonen deltok på FNs klimapanel i New York i 2009, brukte han nesten to millioner kroner på privatfly.

Bureau of Investigative Journalism har gått gjennom EU-kommisjonen pengebruk de siste fem årene. I denne perioden har kommisjonen brukt svimlende 58 millioner kroner til leie av privatfly for sine medlemmer.

The Guardian skriver at Europakommisjonen nekter si noe annet om beløpene enn at de bekrefter at presidentens kontor brukte nærmere to millioner på privatfly i 2009. De nekter også å svare på Barroso reiste alene med flyet til miljøkonferansen.

Stor hotellregning
Og den ville pengebruken stopper ikke der.

Barroso og hans åtte assistenter fikk en regning på hele 216.000 kroner etter et firedagers besøk på New York Penisula Hotel i forbindelse med deltakelsen på FNs klimapanel.

Delegasjonen hadde tydeligvis en ekstravagant livsstil og bodde på suiter som i gjennomsnitt kostet over 6000 kroner natten.

EU-festene er heller ikke av det billige slaget. I 2009 ble det brukt cirka 2,3 millioner på cocktailfester.

Eksklusive gaver
Det kan også være lønnsomt å bli leid inn som taler for
Europakommisjonen. Mellom 2008 og 2010 ble det delt ut smykker, mansjettknapper og fyllepenner til en verdi av 150.000 kroner til talere.

Avsløringene vil kaste nytt lys over kommisjonens ønske om å øke budsjettet med 4,9 prosent neste år. Dette i en tid da flere av EU-landene sliter med økonomien og dundrende underskudd.

- Våre funn reiser ikke bare spørsmål om at skattebetalernes penger forsvinner, men også hvordan de ansvarlige i Europakommisjonen bruker pengene sine, sier redaktør Iain Overton i Bureau of Investigative Journalism til VG Nett.

Barroso ble i 2009 gjenvalgt av EU-parlamentet til en ny femårsperiode som president i EU-kommisjonen.
Sitat slutt.

Kommentar;
Og dette vanviddet er Norge med å betale på gjennom EØS-avtalen! Heldigvis har det norske folk vett og forstand nok til å si nei medlemskap i EU!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar