lørdag 18. juni 2011

Eldre på hotell

Har Fremskrittspartiet fått ny leder? Carl I Hagen opptrer slik kan det virke som! Fremskrittspartiets ”Eldregeneralen” slår til!

Men det er valgår. I den forbindelse har Fremskrittspartiets Carl I. Hagen lansert et forslag om at eldre og syke bør få bo på hotell når det ikke er plass til dem på sykehjem. Han mener at hoteller med ledige rom kan ta over syke og eldre fra sykehjem som sliter med underkapasitet. Jf Hagen har hotellene alt som trengs. De har folk til å rydde og vaske rommene og til å vaske klær og lage mat. Hotellene gjør alt et sykehjem gjør, bortsett fra at de ikke har sykepersonell.

Hvor er dette utspillet forankret i Fremskrittspartiet partiprogram? Hvor er det økonomisk dekning for dette utspillet? Og hvor skal personellet hentes fra – dvs sykepersonell mv– med kompetanse på helse- og omsorg.
Hva vil dette koste kontra om det offentlige bygger ut og drifter selv?

Er hotellene utstyrt med tilstrekkelig fellesrom, aktivitetsrom, besøksrom, hvem skal sørge for ombygging av rom/ bad og sanitæranlegg, hvem skal bekoste løfteutsyr for pasienter, heisanlegg tilpasset bruk av pasientsenger osv? For det er få hoteller som har slike fasiliteter.

Er hotellene tilpasset slik at fritidsgjester, forretningsgjester, kurs- og konferansegjester mv kan gå hånd i hanske med 24/7 (helkontinuerlig) pleie- og omsorgsdrift?

Eller er dette bare at av de veldig mange ugjennomtenkte utspillene til en avgått partileder som tror han er blitt det igjen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar