søndag 30. januar 2011

EØS-avtalen bør vrakes!

NRK meddeler at EØS-reglene gjør at norske turnuskandidater må stå i kø for turnusplass på sykehus, mens Norge må ta i mot utlendinger – og hvor flere ikke kan kommunisere med pasientene som følge av språkvansker. Årsaken er EUs frie arbeidsmarked, som gjør at alle søkere står likt når turnusplassene skal fordeles.

I praksis betyr ovennevnte at EUs regelverk står over hensynet til pasientsikkerhet.

Det oppgis at det kan oppstå situasjoner hvor turnusleger ikke spør om hjelp av sine kolleger når de er i tvil av språklig art. Det er de som ikke spør er de farligste oppgis det, fordi de ikke ser sin egen inkompetanse.

Jeg har ved noen anledninger hevdet at i mange viktige politiske spørsmål som angår folks hverdag, så spiller det liten rolle hvem som sitter med regjeringsmakt i Norge, fordi det er EU gjennom EØS-avtalen som bestemmer hva den til en hver tid sittende regjering skal mene og gjøre. Denne saken vedrørende turnusleger viser en slik sak.

Hva innebærer det politisk at den til en hver tid sittende regjering er henvist til å føre EU sin politikk på diktat? EU/ EU-domstolenes politikk kan best sammenlignes med partiprogrammene som til Høyre og Fremskrittspartiet. Når Norge så mottar de daglige direktivene fra EU, så har det som konsekvens at den sosialdemokratiske profilen blir veldig lite synlig til fordel for høyrepolitikk og New Public Management – for EU bestemmer for oss - gjennom EØS-avtalen – hva norsk politikk skal være i svært mange spørsmål. Hva slags demokrati er det?

Nei – fri oss fra EØS-avtalen, og fri oss fra EU! Gjør som Sveits – de holder seg klokelig vekk fra denne galskapen – fordi de setter demokratiet og selvråderetten høyest!

Omtalte sak er nok en grunn til at EØS-avtalen bør vrakes!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar