lørdag 29. januar 2011

Mafiatilstander og prissamarbeid

Prissamarbeid er ikke annet enn svindel, men når Fremskrittspartiet igjen driver sin ”værhanepolitikk”, så møter de seg selv i døra.

Det er avdekket mistanke om et omfattende prissamarbeid mellom Veidekke og NCC Roads på asfaltarbeid i Norge. Det kan være snakk om svindel mot det offentlige/ Statens vegvesen på flere 100 millioner. Hvilket pr definisjon er en kriminell handling.

Per Sandberg (Fremskrittspartiet) slår på stortromma igjen og kaller dette for ”mafiatilstander”. En påstand jeg for så vidt kan være enig i dersom det slik at påstått prissamarbeid har funnet sted. Men da har jeg et spørsmål til Fremskrittspartiet;

Hva kaller Fremskrittspartiet den ”tilstanden” som det samme Fremskrittspartiet binger skattebetalerne i - gjennom eksempelvis å inngå finansierings-/ utbyggingsformer som offentlig privat samarbeid (OPS)?

I Oslo kommune – som styres av Høyre og Fremskrittspartiet – er det inngått en OPS-avtale mellom Oslo kommune og investorene Jan Erik Collier og Atle Brynestad vedrørende byggingen av Mitdtåsen omsorgshjem. Jf kommunerevisjonen er det avslørt at OPS-utbyggingen vil fordyre utbyggingen med ca 100 millioner kroner – kontra om Oslo kommune hadde stått for drift og utbygging selv. Er ikke dette en form for ”prissamarbeid” også?
Jf Sandbergs konklusjon, driver altså Fremskrittspartiet ”prissamarbeid” i Oslo med skattebetalernes penger, og dermed er vel det også en form for ”mafiatilstander”? Hva vil Fremskrittspartiet gjøre med det?

Da nye Holmekollen skulle bygges, så skulle den utbyggingen opprinnelig kostet ca 300 mill kroner, men endte opp med en kostnad på vel 1,3 mrd kroner. Fremskrittspartibyråden i Oslo bommet altså med 1 mrd kroner. Værhanepolitikken – og filosofien ”tenk på et tall” gjelder også innen Fremskrittspartiets økonomiske politikk virker det som.

Men når Holmenkollen skulle bygges, så benyttet Fremskrittspartiet seg av konsulenter for den nette sum av 400 mill kroner – noe som ikke var en del av forutsetningen på byggesummen på ca 300 mill kroner.
Vi har fått en indikasjon på hva prisen for konsulenter er gjennom tidligere statsråd Bjarne Håkon Hanssen, som gjennom selskapet First House tar kr 4 000.- pr time for å gi råd.
I tillegg er det slik at konsulenter ofte fører timer enten de står i dusjen, er på golfbanen, eller jobber. Mitt spørsmål er; Er det ikke en form for prissamarbeid å benytte konsulenter også – på tvers av forutsetningene som lå til grunn for byggingen av nye Holmenkollen? Kan Fremskrittspartiet fortelle meg hva slags ”tilstand” dette er?

Høsten 2007 kom det frem at Fremskrittspartiet/ Høyre hadde solgt unna kommunale eiendommer og verdier for 13 mrd kroner Oslo over 10 år. Og mye er sikkert solgt/ privatisert siden 2007 også!
Det er fremkommet – i media - at mange av disse eiendommene er solgt til latterlige lave dumpingpriser til spekulanter. Er ikke dette (dumpingpriser) også en form for prissamarbeid? Kan Fremskrittspartiet fortelle meg hva slags ”tilstand” dette er?

I 2003 og 2004 forsøkte Fremskrittspartiet/ Høyre å selge aksjene i kraftselskapet Hafslund til det finske selskapet Fortun. Fremskrittspartiet/ Høyre brukte (sløste bort) mer en 10 millioner av skattebetalernes penger på å utrede salget/ privatiseringen.

I august 2007, kom det frem at Oslo kommune hadde tjent 2,3 mrd kroner i utbytte på kraftaksjene over 4 år. Likevel går Fremskrittspartiet fortsatt inn for å selge Oslo kommunes aksjepost på 54 % i Hafslund.

Dersom et slikt salg eventuelt finner sted, vil sannsynligvis strømmen bli enda dyrere i Norge, for eventuelt privat kjøper vil selge strømmen der man får mest igjen – og det er gjennom å føre strømmen ut av landet – eller selge til samme pris som høyeste byder i Norge (der hvor man får mest). Er ikke dette også en form for prissamarbeid? Hva slags ”tilstand” er dette. Kan Fremskrittspartiet forklare meg det?

Jeg er glad jeg ikke befinner med i en ”Fremskrittspartitilstand”, for det må være tilstand – som gjennom konkludert atferd fra Fremskrittspartiets side i mange saker – er det nærmeste man komme til Per Sandbergs definisjon av en ”mafiatilstand”.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar