fredag 21. januar 2011

Hva slags opposisjon har vi?

Maria Amelie-saken har utløst en meget spesiell situasjon i den betydning at opposisjonspartiene utøver et nærmest anarki mot vedtatte lover.

Da dagens innvandringslover ble (revidert og) vedtatt (2005), var det Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre som hadde makta – med Fremskrittspartiet som støtteparti/ og garantist for regjeringens politikk (Bondevik II-regjeringen)!

I disse dager hamrer – særlig Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre løs på den rød-grønne regjeringen – med alle verdens utfall i Maria Amelie-saken. Regjeringen blir sågar beskyldt for politisk å stå til “høyre for Fremskrittspartiet” i innvandringsspørsmål!

Det betyr i klartekst - at opposisjonspartiene uriktig beskylder dagens rød-grønne regjering for å stå til “høyre” for Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre (Bondevik II-regjeringen), og støttepartiet Fremskrittspartiet – fordi dagens regjering fører akkurat den politikken som Bondevik II-regjeringen vedtok at Norge skal føre i innvandrerspørsmål i 2005!

Evner ikke dagens opposisjonsparti å stå ved den politikken de selv har innført når de satt i regjering?

Høyre, Kristelig folkeparti og Venstres opptreden i denne saken grenser til hodeløst anarki i et forsøk på å sverte/ sette den sittende rød-grønne regjeringen i et dårlig lys.

Hva slags demokrati er det Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre ønsker seg om samfunnet ikke skal følge demokratisk vedtatte lover og avtaler? Er virkelig Høyre, Kristelig folkeparti og Venstre blitt så hemningsløst tomme for egne saker og politikk – at de må ty til tilnærmelsesvis anarkistiske holdninger for å få medieoppmerksomhet?

Det er på tide at valgkomiteene i de politiske partiene er seg bevisst på hvilke holdninger, lojalitet og respekt listekandidater har til demokratiet og demokratiske beslutningsprosesser - før de blir valgt!
Dagens opposisjonspartier bidrar sterkt til å fremheve politikerforakt og undergrave hele demokratiet – i et forsøk på å komme til regjeringskontorene – og hvor de sannsynligvis bare vil videreføre de lovene de vedtok i 2005. Dvs gjøre akkurat det samme som dagens rød-grønne regjering gjør i Maria Amelie-saken.

Det er jammen godt vi har den rød-grønne regjeringen - som tar ansvar for demokratiet og demokratiske beslutningsprosesser, og som står fast på å følge vedtatte spilleregler (lover og regelverk)! I hvert fall inntil noe annet er bestemt - på demokratisk vis!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar