fredag 7. januar 2011

Riksadvokaten bør se på henleggelsen

Vestfold politidistrikt er kommet frem til at verken tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen, eller lokalpolitiker Bent Moldvær, har gjort seg skyldige i noe straffbart i forbindelse med en bolighandel i Tønsberg kommune.

Politiet mener at politiet ikke har holdepunkter for å si at det har funnet sted en særskilt tildeling av leiligheter til Per Arne Olsen og Bent Moldvær, er konklusjonen.

Det foreligger med andre ord et sprik mellom revisjonens og påtalemyndighetenes vurdering.

Min opplevelse av lov- og rettssystemet i Vestfold, er at klassejusen lever i beste velgående, mens folk lenger ned på rangstigen (vergeløse) ikke har interesse (eksempelvis Christoffer Kile Gjerstad-saken – saken hans ble også henlagt).
Denne saken handler om tillit, og bør derfor av prinsipielle grunner ses på av offentlig myndighet utenfor Vestfold fylke, eksempelvis kan Riksadvokaten være en naturlig instans.

Etter å ha bivånet praktiseringen av lov og rett i Vestfold i flere saker – og hvordan den fungerer, har jeg større tillit til revisjon enn til påtalemyndighetene. Jeg føler meg ikke trygg på denne saken før andre har vurdert den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar