mandag 31. januar 2011

Nå bør Trond Giske ta grep!

Trond Giske har signalisert at dersom ikke styrene i statlige selskaper begrenser utviklingen i lederlønninger, så vil han vurdere å skifte ut styrerepresentantene.
Det synes jeg Trond Giske skal gjøre med en gang! Skift dem ut! Er det på et område hvor det er på sin plass å statuere noen eksempler – så er det akkurat på grådighetskulturen til en del ledere!

Uansett hvor dårlige eller gode disse lederne er på å levere resultater, så heves lønningene i et tempo som mangler sidestykke. Hvert år har styrene fått pekefingeren fra sentrale politikere mot å eskalere lederlønningene - så lenge jeg kan huske – men hukommelsen for grådighet synes å være ekstremt kort (om det overhode forekommer).
Tiden er kommet for å utvise handling – ikke bare tomme trusler!

Gitt at man kommer frem til at styrerepresentanter skal skiftes ut – hvilket det bør – er det viktig å rekruttere andre krefter fra andre miljøer enn styrevervgrossistene i den meget snevre “gutte-/ jenteklubben grei”, som stort sett bare sitter og beskytter seg og sine.

Det er ulike typer for grådighetskulturer – som når de kommer utenfor kontroll – er årsaken til flere av finanskrisene som har funnet sted. Derfor bør det offentlige vise moderasjon og måtehold mht lederlønninger!

LO tar ansvar for hele samfunnsutviklingen hver gang det kommer et tariffoppgjør– fordi jobb nr 1 i LO - er jobb til alle! LO fremmer derfor lønnskrav på et helhetlig grunnlag. Derav har Norge blant annet en arbeidsledighet som er blant den laveste sett i internasjonal sammenheng, samtidig som at de aller fleste opplever en kjøpekrafts forbedring hvert år. Det er på tide at ledere også bidrar til å ta et helhetlig samfunnsansvar.

Derfor håper jeg at Giske tar trusselen på alvor og statuerer noen eksempler de nærmeste månedene, og får inn noen nye krefter i en del styrer i tråd med demokratiske prinsipper for representasjon!
Det hilses velkommen! Grådighetskulturen innenfor en del offentlige virksomheter koster samfunnet enormt med penger, som i neste omgang går ut over samfunnets velferdsordninger.

Nå ligger ballen hos deg Trond Giske!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar