tirsdag 25. januar 2011

Fremskrittspartipolitikere og revisjon

PricewaterhouseCoopers (PwC) har konkludert med at tidligere ordfører i Tønsberg, Per Arne Olsen (Fremskrittspartiet) og varaordfører, Bent Moldvær (Fremskrittspartiet) har brutt de etiske retningslinjene i Tønsberg kommune gjennom de eiendomskjøpene de gjorde på særvilkår (jf Aftenposten 25-01-2011).

For kort tid siden kom Vestfold politidistrikt frem til at verken tidligere ordfører i Tønsberg Per Arne Olsen, eller lokalpolitiker Bent Moldvær, har gjort seg skyldige i noe straffbart i forbindelse med den omtalte bolighandelen i Tønsberg kommune. Jeg mente den gang, og mener fortsatt at riksadvokaten bør se på henleggelsen – fordi det nå foreligger to revisjonsrapporter med samme konklusjon. Dvs at PricewaterhouseCoopers er kommet frem til den samme konklusjonen som kommunerevisjonen.

Det er merkelig at to revisjonsfirmaer kommer frem til en stikk motsatt konklusjon enn politiet - som ikke fant holdepunkter for å si at det har funnet sted en særskilt tildeling av leiligheter til Per Arne Olsen og Bent Moldvær.

Min opplevelse av lov- og rettssystemet i Vestfold, er et sted der klassejusen lever i beste velgående, så påtalemyndighetenes (politiets) konklusjon er ikke på noen måte overraskende.

Håper derfor at riksadvokaten setter et spørsmålstegn ved de sprikende konklusjonene mellom to revisjonsfirmaer og påtalemyndighetene og beordrer enn gjennomgang.

Som jeg har nevnt før - denne saken handler om velgeres tillit politikere, det om tillitsvalgtes etiske og moralske holdninger til demokratiet. Derfor er det – generelt - totalt uakseptabelt dersom det er slik at politikere benytter seg av sine posisjoner for å tilegne seg urettmessige fordeler, gitt at revisjonsrapportenes konklusjoner er de riktige.

Etter å ha bivånet praktiseringen av lov og rett i Vestfold i flere saker gjennom flere år – og registrert hvordan den fungerer, har jeg langt større tillit til revisjonen enn til påtalemyndighetene. Jeg føler meg ikke trygg på denne saken før riksadvokaten eller annen instans med tillit har vurdert saken. Sånn er det bare! Derfor denne anmodningen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar