lørdag 15. januar 2011

Når "nordavinden blåser fra alle kanter"!

Fremskrittspartiet er et parti som driver værhanepolitikk i stor stil i håp om å kapre noen nye velgere. Fremskrittspartiet har trolig hentet en stor del av oppslutningen sin ved å – uriktig - fremstå som et parti som ønsker å føre en meget restriktiv innvandingspolitikk. I disse dager har fått opplevd at denne restriktiviteten på innvandringspolitikk ikke stikker særlig dypt i Fremskrittspartiet. Jeg opplever derfor at Fremskrittspartiet forsøker å kapre stemmer på innvandringspolitikk – på uriktig grunnlag! Eller kom Fremskrittspartiets egentlige syn til overflaten? Dvs at Fremskrittspartiet er like innvandrer vennlige/ uvennlige (alt etter som man tolker det) som alle andre partier?

Da saken vedrørende Maria Amelie dukket opp, er det en sak som åpenbart ville mobilisere oppmerksomhet. Da kom ”værhanene” i Fremskrittspartiet på banen – og luktet mulig nye stemmer. Da gikk Fremskrittspartiet umiddelbart ut og kritiserte regjeringen, og gav full støtte til Maria Amelie, og fremstilte regjeringen som nærmest umenneskelige som ikke tar hensyn. Dette blir for meg dobbeltkommunikasjon av store dimensjoner fra Fremskrittspartiet. Så min konklusjon er følgende; Enten fremstår Fremskrittspartiet - med Maria Amelie-saken - som et parti full av selvmotsigelser, eller så fremstår Fremskrittspartiets nå med sin egentlige innvandrerpolitikk – som er på linje med alle andre partier! Det bør folk merke seg! Innvandringspolitikk er ikke lengre noen grunn til at tilhengere av en mer restriktiv innvandringspolitikk skal stemme på Fremskrittspartiet!

Den 30. juli 2005 trådte den nye innvandringsloven i kraft. Det betyr at den loven ble vedtatt av Høyre, Kristelig folkepart og Venstre i Bondevik II-regjeringen, med Fremskrittspartiet som støtteparti og garantist for den regjeringens politikk. Det betyr at Fremskrittspartiet i all hovedsak står bak den innvandringspolitikken som faktisk føres i dag.

Det som egentlig er morsomst, er å være vitne til hvilket kaos, og fullt av selvmotsigelser osv, som oppstår i Fremskrittspartiet når ”nordavinden blåser fra alle kanter” (for å sitere Flåklypa-filmen). Når Fremskrittspartiet skal forsøke å kapre stemmer på stemningsbølger, ser vi nok et tilfelle hvor Fremskrittspartiet plutselig må være FOR noe de egentlig er IMOT – men som de egentlig er FOR – men som det er greit å være IMOT når det passer seg! ….eller var det motsatt…., ikke greit å holde styr på meningene til et parti hvor ”nordavinden blåser fra alle kanter” hele tiden!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar