tirsdag 25. januar 2011

Statens vegvesen må få ansvaret tilbake

Så er det avdekker at Kolo Veidekke og NCC Roads - i perioden fra 1996 til 2009 - skal de to største entreprenørene i asfaltbransjen ha samarbeidet ulovlig prissamarbeid i Midt-Norge. Omfanget på hva dette kan ha kostet norske skattebetalere er ennå ikke kjent.

Hva er viktigst – at skattebetalernes og fellesskapets penger blir brukt til drift, vedlikehold og utbygging av infrastrukturen, eller til uriktig og urettmessige fortjenester/ bonuser til eliten i store selskap?

Dersom trafikksikkerhet drift, vedlikehold og utbygging av infrastrukturen er viktigst, er dette nok et bevis på at det er på tide at

politikerne tar tilbake makta, styring, kontroll og revisjon over utbygging infrastrukturen.

Høyrepolitikken, EU-politikken – dvs New Public Management og markedsliberalistisk tankegang synes å være begrenset til å gi noen få rike personer tykke sugerør inn i kommune- og statskassene. Omsorgen for fellesskapet og fellesskapets interesser synes å bli satt fullstendig til side til fordel for fortjenester, bonuser, sluttpakker, pensjonsavtaler og frynsegoder i bøtter og spann hos den rike eliten! Avsløringene viser i praksis at denne rike eliten ikke tilliten verdig – og avsløringene retter mistanke om prissamarbeidet kan være toppstyrt og ganske langt ned i organisasjonen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar