onsdag 26. januar 2011

Høyrepolitikk = sosial dumping!

Det offentlige bør ta tilbake makta, styringen, kontrollen og revisjonen på tjenester som utføres der det er mulig innen forvaltningen, og i selskaper som det offentlige helt eller delvis er eiere av!

Det avdekkes mer og mer at anbud har til hensikt å gi eierne av anbudskontrakter skyhøye lønninger, bonuser og muligheter å trikse økonomisk mellom underselskaper og skape økte forskjeller. Ikke for å gi billigere, og kvalitativt bedre tjenester - slik markedsliberalistene har forsøkt å innbille velgerne siden begynnelsen av 1980-tallet (Kåre Willoch-regjeringen fra Høyre).

Det er avdekket at mens eierne av anbudskontrakter utviser en massiv og stadig større grådighetskultur, så har de ansatte - som har gått fra offentlige til private virksomheter - fått nedsatt sine lønns- og arbeidsavtaler på i snitt 35 000 kroner (jf Fafo-undersøkelser). I Oslo – som styres av Høyre og Fremskrittspartiet – er ikke det nok.

Det er avslørt i disse dager i Oslo-skolene får renholdsansatte luselønninger, og hvor selskapene Askeladden renhold og Adecco har betalt lønninger helt ned mot kr 105 pr time.

Markedsliberalistene – styrt av New Public Management – dvs si de politikerne som ikke vil tilbakeføre offentlig renhold tilbake til forvaltningen, er å anse som tilhengere av sosial dumping vil jeg påstå.

Høyre og Fremskrittspartiet har uttalt at det overhode ikke aktuelt å gjøre noe med anbudspolitikken. Det vil si at særlig Høyre og Fremskrittspartiet har til hensikt å øke forskjellene dramatisk – og gjenskape underklasser blant arbeidstakere med midlere/ lavere utdanning og inntekt.

At sosial dumping forekommer der det anvendes anbudssystemer – bør ikke overraske noen! Det er villet politikk – styrt av EU – dvs betyr også at markedsliberalistene ikke har til hensikt å gjøre noe som helst verken med sosial dumpingproblemene eller den økte fattigdommen.

Den siste skansen som er igjen for å forsøke – og har kraft og styrke til å påvirke til å få til en mest solidarisk lønnspolitikk for arbeidstakere - er LO. Alle bør merke seg hvor tause, passive og handlingslammede Høyre og Fremskrittspartiet er når sosial dumping blir avdekket!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar