fredag 7. januar 2011

Fremskittspartiet og strømregninger

Fremskrittspartiet og strømregninger

Igjen - på et debattprogram i NRK uttrykte Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen – ”rørende omsorg for vanlige folks” strømregninger. Men hvem er så disse ”vanlige folkene” sett med Fremskrittspartiets øyne?
Det er selvsagt en årsak til at Fremskrittspartiet vil at regjeringen skal kutte i strømprisene til “vanlige folk”.

I et tidligere tilsvarende debattprogram på NRK før julen 2010, kom det frem at Fremskrittspartiets forslag til besparelse på strømregningene - til de samfunnsgruppene som Arbeiderpartiet definerer som ”vanlige folk”, vil utgjøre bare ca kr 30.- pr mnd.

Når Fremskrittspartiets tillitsvalgte generelt, og partileder Siv Jensen, snakker om “Vanlige folk” – så tolker jeg det til å være mangemillionærene Norge. Dvs de millionærene som besitter fra en til tre store boliger spredt rundt i landet, og tilsvarende antall med hytter (ved sjøen og på fjellet o.l), inklusive svømmebassenger, varmekabler på gårdsplassen/ garasjer/ parkeringsplasser/ uteplasser/ heiser osv osv.
Det vil i hvert fall være slik at det er innehaverne av slike fasiliteter som vil tjene på Siv Jensen politikk – fordi det er de som er de store strømforbrukerne og har de virkelig store strømutgiftene på husholdninger.

Den rød-grønne regjeringen har visst styrke i denne saken, og vil i stedet gi økte bostøtteordninger til de vanskeligstilte ved midlertidig å øke disse summene med kr 2 500 pr mnd, og for å hjelpe disse med strømregningene en ellers vanskelig situasjon! Det er mye mer solidarisk og målrettet løsning!

Dette er nok en sak som viser at Fremskrittspartiet svikter ”vanlige folk” – slik ”vanlige folk” definerer dette begrepet! Men det er slik at Fremskrittspartiets tillitsvalgte alltid ”taler i tunger” (som det heter i et bregrep). Alt for å skape forhåpninger hos ”vanlige folk” – men hvor den egentlige hensikten er å omfordele økonomi og verdier fra fattige over til de rike!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar