tirsdag 5. januar 2010

Ad barnehagepolitikken i Oslo

Den 04.01.2010 hadde NRK en større reportasje knyttet til barnehagevirksomheten i Oslo, Oslo er en by som styres av Høyre og Fremskrittspartiet. En kartlegging viste at ved barnehager – som ellers ligger ganske nær hverandre – så hadde enkelte barnehager opp mot ca 85 % etiske nordmenn i barnehagene, og tilsvarende omlag 15 % barn med innvandrerbakgrunn. Mens i andre barnehager var det opp mot 70 % barn med innvandrerbakgrunn og 30 % med etniske nordmenn.

I konfrontasjon med denne realiteten forsøker da representanter for byregjeringen i Oslo å legge skylden for denne skjevdelingen over på ”fritt brukervalg”, samt politikken til den rød-grønne regjeringen - som da angivelig ikke skal ha lyttet til ”advarsler” gitt av Fremskrittspartiet.

Det er selvsagt meget uheldig at ansvarlige i Oslo kommune ikke har tatt ansvar og styrt barna med en langt bedre fordelingsnøkkel. Det er uheldig for barna, det er uheldig for integreringspolitikken, og dermed er det uheldig for samfunnet. Det som er verre, er at denne ”friheten” og dette ”frie brukervalget” utløser ”ufrihet” hos barn med innvandrerbakgrunn/ norske barn til like utviklingsmuligheter i Oslo-barnehagene mht blant annet språkutvikling, kulturforståelse med mer. Dvs politisk ansvar for en helhetlig barnehagepolitikk!

Dog det verste ved nevnte reportasje er at Fremskrittspartiet - i kjent stil som alltid - forsøker å legge all skyld over på alle andre enn Fremskrittspartiet selv. I dette tilfellet gikk Fremskrittspartiets kritikk ensidig på politikken til den rød-grønne regjeringen (som vanlig)!

Realiteten er at i Oslo har Fremskrittspartiet hatt alle muligheter til – gjennom mange år – å bevise hva deres politikk faktisk består i, og hvor ”fortreffelig” den er til en hver tid er - jf utsagnene til Fremskrittspartiets tillitsvalgte. Men nei, nok en gang legger Fremskrittspartiets politikere for dagen hvor tafatt, handlingslammet, innholdsløs og gal Fremskrittspartiets politikk virker i praksis – for deretter å legger skylden for egen feilslått politikk over på andre!

Nå får en håpe at flere av Fremskrittspartiets økte velgeroppslutning finner tilbake til andre partier - med et minimum av seriøsitet og ansvar for innhold i egen politikk! Velgerne klarte å holde Fremskrittspartiet ute av regjeringskontorene etter Stortingsvalget i 2009. Nå får vi håpe at innbyggerne i Oslo, etter kommune- og fylkestingsvalget i 2011, slipper å ha Fremskrittspartiet i byregjeringen. Det fortjener Oslos innbyggere! Oslo trenger politikere som tar ansvar for helheten i politikken!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar