søndag 24. januar 2010

Ad sykehus og ventetid

Har markedsliberalistene og systemet med New Public Management greid det igjen? Har ordningen/ systemet med lønnsomme og ulønnsomme pasienter på sykehusene slått til med negativt fortegn ovenfor de som trenger rask behandling? Dvs EUs helsesystem i praksis!

Denne uka ble det kjent at kan ha foregått datofiksing på ventelistene ved Sykehuset Asker og Bærum, slik at enkelte pasientgrupper har måttet vente lenge på behandling. Det er fremkommet at Helse¬tilsynet har mottatt opplysninger om at datoendringene kan være gjort bevisst. De øvrige av landets sykehus kan også vente seg tilsyn på de samme påstandene – det er bra!

Nå er det på tide at norske politikere gjør det samme som i Skottland, ta styringen og kontrollen tilbake til det offentlige! La oss få en slutt på å øse penger i et system hvor det eneste sikre er at lønns og bonussystemene øker! Det er på tide å få demokratisk styring, kontroll og revisjon tilbake i helsevesenet – og hvor offentlighetsloven og Lov om statens tjenestemenn er retningsgivende. I hvert fall dersom vi ønsker det beste for våre pasienter og de som trenger våre helsetjenester!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar