søndag 10. januar 2010

Høyrepolitikk i praksis - støtt svenske fagforeningskolleger!

Den 18. februar skal den svenske riksdagen behandle den svenske høyre-alliansen forslag om å begrense den svenske fagforeningenes konfliktrett, og åpne opp for at det er de utenlandske tariffavtaler som skal gjelde for det svenske arbeidsmarkedet – dvs lønninger ned mot en hvis minstelønn.

Den type blokade som svenske Byggnads gjennomførte, med støtte fra Elektrikerna i Vaxholm høsten 2004, vil i fremtiden være forbudt. Det ville ikke lengre være tillatt å kjempe for lik lønn for likt arbeid. (I Høyre, Venstre, Kristelig folkeparti og Fremskrittspartiet kalles dette for ”frihet” – tenkt det)!

Nå må opposisjonen i Sverige komme på banen er den svenske fagbevegelsens krav, og det er minst like viktig at fagforeninger rundt i Europa støtter de svenske fagforeningene sin sak! Høyrekreftene må stoppes!

Denne saken viser også hvor arbeiderfiendtlig og ille EU sin politikk er ovenfor arbeidstakere, en politikk som også rammes trygdede og fattige! EUs politikk er direkte ubarmhjertig!

Alle som støtter den svenske fagbevegelsen sin kamp, bes gå inn på www.namninsamling.com / skitilavaldomen, og sende støttebrev til Littorin.

Gå også inn på epostadressen; gosta.torstensson @ nejtilleu.se og støtt aksjonen der.
Det er også videre at dere videreformidler denne meldingen til dine venner, naboer, kolleger, osv..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar