mandag 11. januar 2010

De rike hegner om sine egne

De rike hegner om sine egne, slik har det alltid vært. Nå er det imidlertid et lite håp en endring – takket være Høyres Nicolai Astrup.

Jf VG den 11.01.2010, så sier miljøpolitiker og mangemillionær, Stortingsrepresentant Nicolai Astrup fra Høyre følgende; At han gir sin støtte til at skatteflyktningen Stein Erik Hagen har mottatt offentlig støtte (enøk-støtte) til bygging av varmepumpe på kr 180 000 fra Oslo kommune (betalt av fellesskapets midler). Nicolai Astrup sin begrunnelse er at ”reglene må være like for alle”.
Dersom det er slik at ”reglene skal være like for alle”, er det grunnlag for noen spørsmål;

- Hvorfor et det slik at rike som bytter til varmepumpeanlegg får støtte til sine fyringsanlegg, når mange ikke har økonomi til å forbedre sine fyringsanlegg over hodet, dvs dersom reglene skal være lik for alle? Her må det vel da være noe fundamentalt feil i fordelingspolitikken (lønnspolitikken) når det lages regler som ikke alle kan ta del i?
- Høyre/ Fremskrittspartistyrte Oslo sender sosialklienter til frivillige organisasjoners ”suppekøer”, fremfor å ta ansvar for sine innbyggere. Hvorfor er det slik dersom reglene skal være like for alle?
- Hvorfor er det slik at mange får snike i helsekøer, og at noen får kjøpe seg tilleggstjenester – mens andre må stille seg bakerst i køen til fordel for de velstående. Hvorfor er det slik dersom Nicolai Astrup mener at ”reglene skal være like for alle”?
- Hvorfor et det slik at eldre, syke og funksjonshemmede støtes ut av arbeidslivet, mens eliten sørger for å tilrettelegge for seg og sine – dersom Nicolai Astrup mener at ”reglene skal være like for alle”.
- Hvorfor er det slik at arbeidstakere som er syke – av eliten defineres som late, giddesløse unnasluntrere som snylter på skattebetalernes penger, mens når eliten er syke eller har vært på fyllefester osv, og må være hjemme, så kalles det ”avspasering, hjemmekontor eller annet tjenesteoppdrag”. Skal ikke reglene være like for alle da Nicolai Astrup?
- Hvorfor et det slik at den rike eliten og høyt utdannede skal sikres gode lønns- og arbeidsvilkår (inkl. pensjonsavtaler, opsjoner, sluttpakker, bonusordninger mv mv), mens arbeidstakere med lavere eller midlere utdanning skal utsettes for sosial dumping, gå på midlertidige arbeidskontrakter, lave stillingsbrøker osv osv. Da er vel ikke reglene like for alle Nicolai Astrup?
- Hvorfor er det slik at eliten ofte står oppført med null i skatt, og nesten ikke inntekt, og som samtidig etablerer seg i skatteparadiser, oppretter hemmelige kontoer i utlandet – og oftest får amnesti om deres urdeligheter blir oppdaget, mens ”de som sitter nederst ved bordet” opplever straffeforføyninger om de blir tatt i unnaluring, juks, forsøk på svindel osv. Er dette like regler (lover) for alle da Nicolai Astrup?
- Når eliten i kraft av å være rike gis dispensasjoner og legger beslag på strandsoner og andre naturperler – i den hensikt å utestenge resten av befolkningen - bare fordi de har mye penger. Er reglene like for alle da – Nicolai Astrup?
Sånn kunne man fortsatt.

I denne saken fremstår Nicolai Astrup som en person uten empati og evner til å forstå innholdet i ”like regler for alle”. Det er en tragedie at personer som er født inn i rikdom og andre rike, skal kunne få boltre seg og lage egne definisjoner av ”like regler for alle”. Det er rett og slett en tragedie!

Men nå kan vi kanskje vente en snarlig vente en endring kanskje – siden Nicolai Astrup har begynt å ”tolke”? Eller er høyrefolk fortsatt det samme som de alltid har vært?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar