lørdag 9. januar 2010

Payback time - kameraderi - naive politikere?

Den kyniske skatteflykteren/ skatteamnestimannen milliardæren Stein Erik Hagen har fått et kommunalt tilskudd på kr 180 000.- i enøk-støtte fra Oslo kommune til oppvarming av sitt digre boligkompleks. Det vises til oppslag i VG i 09.01.2010.

I utgangspunktet bør det selvsagt være slik at alle landets innbyggere behandles likt, men at en skatteflyktning som Stein Erik Hagen, som ikke vil bidra til fellesskapet - skal få nyttiggjøre seg slike felleskapsordninger blir etisk, moralsk og folkelig helt galt. Til sammenligning har en enslig minstepensjonist bare kr 143 568 kroner i året.

I tilknytningen til at Spania overtar formannskapet i EU i disse dager, uttrykte en talskvinne, Berta Iglesias at EU-Unionen er dypt udemokratisk. Videre spår hun at fagbevegelse, politiske partier og miljøverngrupper trolig vil gjennomføre demonstrasjoner knyttet til formannskapsperioden, hvor hensikten er å skape oppmerksomhet om EUs tilknytning til elitegrupper og flernasjonale selskaper.

Det kan virke som om Iglesias uttalelse bør omskrives til norske. Markedsliberalistisk utøvelse av politikk, etter EØS-avtalen med EU, er dypt udemokratisk (diskriminerende) ovenfor arbeidstakere og trygdede. Det norske folk bør nå reise seg å få slutt på denne uretten, og sette foten ned for politikere som favoriserer elitegrupper og flernasjonale selskaper.

Vi vet at Stein Erik Hagen gav millioner til blant annet Fremskrittspartiets valgkamp foran Stortingsvalget i 2009. Er dette enøk-tislkuddet et resultat av payback time og/ eller kameraderi – eller har vi så naive politikere som bare lar pengene renne ut til eliten?

I Oslo er det Høyre og Fremskrittspartiet som regjerer. Her leser vi i disse dager om at folk settes på gata som følge av opphevelse av husleiereguleringsloven – en opphevelse innført av Bondevik II-regjeringen, med støtte fra Fremskrittspartiet, samtidig som at milliardæren Stein Erik Hagen sponses med titusenvis av kroner for å varme opp et digert boligkompleks. Er adelsmannsvelde gjeninnført i Oslo – av nettopp Høyre og Fremskrittspartiet?

I sommer fikk Stein Erik Hagen breie seg ut på fjernsynskanalene i Norge om hvor grusomt fælt han og hans familie har det ved å bo i Norge, slik at han så seg nødt til å flagge ut! Hadde håper at han hadde reist for lenge siden. Men er det ikke på tide å sponse en enveisbillett til Stein Erik Hagen og hans familie – det er langt billigere for det norske folket – som er opptatt av samfunnet og fellesskapet.

Og tenk på alle de som ikke har økonomi til å tenke på enøk-tiltak engang som sponser den samme Stein Erik Hagen med enøk-milder.
I 2011 må det det være et mål å få kastet ut disse markedsliberalistiske, EØS/ EU-vennlige høyrepolitikerne ut av Oslo rådhus - nå har de vist frem sin ideologi og sitt tankegods lenge nok! Stein Erik Hagen bidro meget sterkt til å ødelegge Stortingsvalgkampen for høyrepartiene i 2009 - ser ut som han har tenkt å gi sterkt bidrag for å få jaget Høyre og Fremskrittspartiet ut av byregjeringen i Oslo frem mot kommune- og fylkestingsvalget i 2011. Det er jo bra - så den kreditten kan man jo gi den ellers så kyniske Stein Erik Hagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar