torsdag 7. januar 2010

Det moralske Fremskrittspartiet!

Så har Fremskrittspartiet fått en sak hvor de får øst ut sin edder og gale, selvsagt mot arbeidstakere. Det gjelder i den pågående debatt om sykelønnsordningen. I ren mobbestil - går Fremskrittspartiet leder, Siv Jensen, ut og kaller arbeidstakere for ”unnasluntrere”, ”skulkere” og ”trygdemisbrukere”.

Hva slags telepatiske evner med hensyn til arbeidstakeres sykdoms- og helsetilstand, og hvilken (lege)kompetanse besitter Siv Jensen som så skråsikkert går så offensivt ut som hun gjør? Selvsagt har Siv Jensen slike evner eller kompetanse – og her møter Siv Jensen sin inkompetanse!

Det som derimot bør interessere arbeidstakere er at her kommer hele Fremskrittspartiet grunnholdning og grunnsyn til arbeidstakere til overflaten og uttrykk – en holdning som grenser til mobbing av folk som er faktisk er syke!
Selvsagt kan det forekomme misbruk av sykemeldinger, og her kan det være behov for bedre kontrolltiltak, men ikke la misbrukerne ødelegge for de som trenger samfunnets støtte når de er syke. Syke mennesker blir ikke friskere av å få mindre penger og dårligere økonomi.

Med Fremskrittspartiets voldsomme utfall mot sykelønnsordningen og arbeidstakere, er det grunnlag for å sammenligne hva som er Fremskrittspartiet moralske holdning til arbeidstakere kontra bedriftsledere som misbruker trygdesystemet!
!
Nylig kom det frem at NAV er blitt svindlet for vel 525 millioner kroner – dvs det er det som er avdekket gjennom kontroll (en kontroll som Fremskrittspartiet vil ha avviklet – da det jf Fremskrittspartiets prinsipp- og handlingsprogram skal være minst mulig innblanding fra staten)
I følge NAV kontroll og innkreving mener man at den reelle svindelen trolig beløper seg til flere milliarder årlig.

I følge NAV kontroll og innkreving viser en trend at ”arbeidsgivere forsøker seg på systematisk utnyttelse av NAV-systemet og at dette er et økende problem”. Det fortelles om ”arbeidsgivere som systematisk utnytter ordningen ved at mange personer er sykmeldt på samme tid som de jobber svart” og ved at ”fiktive firmaer - hvor det nesten ikke er omsetning – hvor de som er ansatt der går på sykepenger eller annen stønad mesteparten av tiden. Og det avdekkes stadig nye kreative metoder i den hensikt å svindle fellesskapet.

Men når det gjelder svindel – som sågar er avdekket – utøvd av arbeidsgivere, da forholder Fremskrittspartiet seg tause!
Snakk om dobbeltmoral!
Fremskrittspartiet er partiet For Rike Personer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar