lørdag 23. januar 2010

Er Fremskrittspartiets politikk å fremme hemmelighold?

Fremskrittspartiets Sylvi Listhaug fremmer hemmelighold av informasjon – og er satt under mistanke for brudd på offentlighetsloven!

Markedsliberalismens grunnprinsipp er å AS-ifisere og privatisere fellesskapet (det offentliges) verdier og eiendeler, og overføres til mer eller mindre lukkede styrerom. Og politikk skal også i størst mulig grad hemmeligholdes om man skal legge praksisen til Fremskrittspartiet i Oslo til grunn. (I Fremskrittspartiet snakker man jo bare om forhold som kan skaffe en stemmer eller to, eller hvilken vei vinden blåser). Demokrati og demokratiske beslutningsprosesser er ikke markedsliberalismens domene – og spesielt ikke i Fremskrittspartiet!

Nå viser det seg at byråd Sylvi Listhaug i Fremskrittspartiet er satt under mistanke for å ha unnlatt å journalføre deler av e-postsmeldingene og tekstmeldinger. Det kan ha hatt og ha den konsekvens at dokumenter og opplysninger blir forsøkt unndratt offentlighetsloven.

Overrasket blir man jo ikke, men det er tankekurs at velgerne i det norske demokratiet velger politikere med slike holdninger, og med en slik partikultur, som grenser til en form for anarki!

Det går fort til kommune- og fylkestingsvalget. Nå må velgerne kjenne sin besøkelsestid, og unnlate å gjenvelge politikere med så lite respekt for demokratiske prosesser - og dermed forvaltning av fellesskapets interesser. Offentlighetsloven gjelder også for tillitsvalgte i Fremskrittspartiet!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar